Nikola Vilić/CROPIX
IVAN VUKOVIĆ

Bili ofenzivac zna recept za Zaprešić: 'Dobili smo 'veliki’, pa možemo i 'mali’ Inter'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. rujan 2012. 18:08

Nije tako davno bilo kad su Bijeli išli Interu “na noge” sa samo jednim ciljem – “idemo igrati nogomet”. Kreirali su hajdukovci tada veliku senzaciju, pobijedili su Inter na San Siru i stekli golemo samopouzdanje. Bio je to veliki tjedan Hajduka, sve je Bijelima išlo kao u bajci. U osam dana nanizali su tri pobjede, postigli 11 pogodaka nagovijestivši da će ove sezone biti puno bolji negoli su i najveći optimisti predviđali.

U tom “velikom tjednu” Ivan Vuković bio je prvo ime Bijelih, igrač koji je šokirao Milano sjajnim pogotkom i izborenim jedanaestercem.

- Lijepo je prisjetiti se tih dana premda smo od tada malo pali u formi – dodao je Vuković bez ustezanja.

Pred gostovanje u Zaprešiću vrijedilo se vratiti malo u prošlost. Jer, logika kaže, ako su Bijeli mogli dobiti veliki Inter u Milanu, onda znaju i put k uspjehu kod Inter iz nacionalnog okvira. Ako netko ima recept, to je svakako 25-godišnji Crnogorac.

- Nismo danas u formi koju smo imali prilikom gostovanja u Milanu, to je činjenica od koje ne bježimo. Ali, upravo bi susret u Zaprešiću mogao biti pozitivna prekretnica. Nismo zaboravili igrati nogomet, nismo u mjesec dana izgubili znanje i samopouzdanje. Uz to, tradicija kaže da Hajduk posljednjih sezona uvijek nakon rujanske stanke niže uspjehe. A tradiciju ne bismo smjeli prekinuti. Ako smo dobili veliki Inter, onda možemo i ovaj, uvjetno rečeno, mali Inter.

Dinamo je odmakao osam, a Belupo sedam bodova. Nitko na Poljudu neće spomenuti šampionsku utrku, ali bodovi se moraju skupljati.

- Ne gledamo druge, mi moramo pobjeđivati pa će vrijeme pokazati koliko su konkurenti jaki. Drugo mjesto trebalo bi dosegnuti. Belupo je odmakao, ali u kontinuitetu utakmica možemo do druge pozicije.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 03:03