StoryEditor
Soudani, Sigali i Fernandes
 CROPIX, SN ILUSTRACIJA
MODRI NA PUTU POVRATKA

Bili su među najboljim igračima, a sad se svi žele vratiti: Tri majstora hoće opet igrati za Dinamo

Jedan se želio vratiti i ranije, ali tada nije bio u planovima Nenada Bjelice
Autor: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2020. 15:13

Jedna velika priča jučer se probila iza maksimirskih zidina. U Dinamo se žele vratiti Leonardo Sigali (33), Junior Fernandes (32) i El Arabi Hillal Soudani (32)! Veterani koji su ostavili dubok trag u Maksimiru opet bi se vratili u plavi dom. S tim da moramo kazati da se Soudani želio vratiti još dok je bio u Nottingham Forestu, ali Bjelica ga nije htio... Junioru Fernanadesu, ljevokrinom napadaču ugovor s Alanyasporu istjeće ovog mjeseca i u Dinamo bi se mogao vratiti kao slobodan igrač.

Ove sezone je u turskoj Superligi odigrao 22 utakmice, postigao je 7 pogodaka i 5 puta je asistirao, igrao je jako dobro. Ukoliko ovog ljeta ode Mislav Oršić, a pomuda ima kao i zimus, ta kombinacija je u opticaju, makar s druge strane, tu je Antonio Marin, Dinamova budućnost. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se odviti ta priča. Kad se radi o Soudaniju, on je u fazi rehabilitacije u Olympiacosu, imao je nezgodu s križnim ligamentima, a do ozljede je u grčkom prvenstvu također igrao dobro, u 19 utakmica imao je istu statistiku kao Fernandes u Turskoj, 7 pogodaka i 5 asistencija. Njemu ugovor s velikim grčkim klubom ima rok trajanja do ljeta 2021. godine, ali koliko saznajemo, ne bi bilo problema kad se radi o odšteti. Uostalom, Soudani je u svim razgovorima uvijek izrazio želju da karijeru želi završiti u plavom klubu.

image
Junior Fernandes
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Najozbiljnija priča je zasada ipak - Leonardo Sigali! Jer tu se ne radi samo o njegovoj želji za povratkom u Dinamo, nego je već i Dinamo razgovarao s njegovim klubom Racingom. Modri traže stopera, pa nije neobično da su iz plavog kluba kontaktirali Argentinu. Dakle, ovdje postoji obostrana želja, Dinamova i Sigalijeva, to je sad u prvom planu, makar ne treba odbaciti niti mogućnost nekakvog dogovora oko Fernandesa i Soudanija. Kad se radi o Sigaliju, problem je odšteta koju traži Racing. Saznajemo jest da je dosta visoka, ali znate kako to ide, može doći do dogovora, ugovor s Racingom mu istjeće u ljeti slijedeće godine. Sigali je jako zainteresiran za povratak, njemu je Dinamo u srcu, supruga i kćerka imaju mu hrvatsko državljanstvo, kad je odlazio iz Dinama kazao nam je da će nakon karijere sigurno živjeti u Hrvatskoj.

image
Leonardo Sigali
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Pitate se zašto Racing traži veliku odštetu za Sigalija koji ima 33 godine? Pa zato što su u Južnoj Americi iskusni stoperi na cijeni, njima su stoperi od 33 do 35 godina još 'mladi' u najboljim godinama. Argentina je još 15 dana u lockdownu, ali Racing je klub koji nema financijskih problema, jedan je od najzdravijih argentinskih klubova. Tako da može licitirati s cijenom za Sigalija koji je s tim klubom osvojio naslov prvaka. Ove sezone, tako smo saznali iz maksimirskih izvora, bio je među dva-tri najbolja stopera u Argentini. Isto tako, bivši trener Racinga Eduardo Coudet je trener Internacionala iz Porto Alegrea, a on također u svom klubu želi Sigalija. Naime, u Internacionalu igra brazilski stoper Bruno Fuchs (21), kojeg žele svi veliki europski klubovi, pa je realno da se ovog ljeta transferira. Onda bi Internacional krenuo po Sigalija...

Međutim, kako saznajemo, Sigali bi mogao napraviti pritisak u Racingu da ga ipak puste u Dinamo, da se s zagrebačkim klubom dogovore za cijenu koja je sada previsoka za plavu blagajnu.

Naravno, trebaju sad u Dinamu dobro odvagnuti kad se radi o povratku Sigalija, jer na poziciji stopera imaju dva velika mlada talenta, Gvardiola i Šutala. Također, trebaju razmisliti i o strategiji za budućnost kad se radi o eventualnom povratku veterana kao što su Sigali, Fernandes ili Soudani. No, priča se zakotrljala...

Linker
17. lipanj 2020 01:23