Komnen Andrić nakon gola Rijeka
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SVE JE MOGUĆE

Bio je otpisan i pred odlaskom iz Dinama, a sad je kandidat za udarni sastav u važnoj utakmici!

Nije bio niti na listi za prve europske utakmice, u 8 utakmica pretkola - nijednom niti na klupi!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. listopad 2021. 07:05

Da je netko prije mjesec, dva, predvidio da će Komnen Andrić zabiti odlučujući gol za Dinamo u derbiju s Rijekom, gol koji za veliki preokret i bod kad su Dinamo na Rujevici već svi prežalili. Andrić je sjajno reagirao na ubačaj Ristovskog i glavom, između dvojice riječkih braniča, pogodio mrežu. Te ispisao neobičnu epizode jedne zanimljive priče iz serijala 'u nogometu je sve moguće'.


Naime, Komnen Andrić bio je ne tako davno u Dinamu otpisan, na listi za odlazak, barem na posudbu, ako već ne može pronaći trajno rješenje. Zapravo, krenulo je ovako:
- Vrać Andrić je nakon priprema dodatno potonuo u hijerarhiji, bilo je jasno da neće imati Krznarovo povjerenje. Otišao je Gavranović, ali stigao Deni Jurić, Andrić nije bio niti na listi za prve europske utakmice, u osam utakmica pretkola nije nijednom bio niti na klupi!
- On će ići na posudbu ili u transfer - pričali su tada u Dinamu.


Bilo je ponuda. Iz Poljske, Rusije, nekih drugih država. Međutim, Andrić nije želio tamo. Do kraja prijelaznog roka bio je 'u izlogu'. Trenirao s prvom momčadi, ali daleko od bilo kakve prilike. Međutim, Baka, to mu je nadimak, bio je uporan i odlučan, nije želio iz Dinama bilo kamo, na posudbe, pogotovo.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

On je tip kojeg suigrači vole, zabavan i dobroćudan, pozitivac, a k tome je odlično radio na treninzima i kad je bilo očito da neće napustiti Dinamo ovog ljeta, zaslužio je šansu. Prvi put ove sezone zaigrao je u velikom derbiju u Osijeku, dobio je 18 minuta. I, tu je krenulo. Protiv Šibenika već je odigrao pola sata, a onda se u Koprivnici ozlijedio Deni Jurić, koji je baš ulazio u formu. Andrić je, za razliku od više suigrača, svoju priliku shvatio ozbiljno i u prijateljskim utakmicama. Prvo je protiv Jaruna bio strijelac i jedan od rijetkih koji su zadovoljili, a onda je nedavno i u Nedeljancu bio dvostruki strijelac. Nema veze što je bila 'revijalka', što je suparnik bio niželigaš, Andrić je poručio da se s njim može računati.

Pogotovo nakon što je koji dan ranije zabio i prekrasan gol Dragovoljcu, onako, poput Perišića u polufinalu SP-a. U Rijeci je ušao već na poluvremenu, imao prije pogotka i nekoliko pokušaja, bio je opasan, motiviran, a onda i strijelac gola kojim je okončan jedan od najluđih derbija Rijeke i Dinama. I, sigurno, istaknuo kandidaturu i za udarni sastav u četvrtak u Beču, u važnom europskom srazu protiv Rapida. Naravno, ne znači da će i biti starter, ima Krznar sad i druge varijante, možda Andrić može opet biti džoker s klupe, nije ni to nebitna uloga.


Sjećamo se, lani je austrijskom WAC-u za pobjedu zabio Atiemwen (isto ušao s s klupe), također, čovjek koji je bio otpisan, pojavio se niotkud. Za Andrića bi, nakon svega, bilo manje iznenađenje da dobije šansu u Beču, forma mu je doista, sve bolja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:43