Foto: Goran Sebelic / CROPIX
OPET U NOGOMETU

BIVŠA DINAMOVA ZVIJEZDA OŽIVLJAVA NOGOMETNU KARIJERU Godinama nije igrao, ljubav s Nives Celzijus bila je svakodnevna tema, a volio je i kocku...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2017. 13:00

Dino Drpić u Kustošiji! Zaintrigirala je ta vijest, želja za revitalizacijom karijere bivšeg nogometaša Dinama, stopera koji je odigrao i jednu utakmicu za nacionalnu selekciju, onu prijateljsku 2007. godine protiv Slovačke, u novom drugoligašu, zaista je bila iznenađujuća. Drpić ima 36 godina, posljednjih godina nije igrao, pa će biti zgodno vidjeti kako će se snaći na hrvatskim drugoligaškim terenima.

Drpića smo zadnji put vidjeli 2010. godine, nakon finala Lige prvaka koji su igrali Bayern i Inter. Slučajno smo se susreli u jednom madridskom restoranu. Nakon toga smo o njemu čitali uglavnom u temama koji nisu bile vezane uz nogomet.

Dino Drpić
Tomislav Kristo / Hanza Media / Hanza Media

Mogli smo čitati o njegovom braku s Nives Celzijus, hrvatskom pjevačicom, modelom i spisateljicom, pa o njihovom razvodu, pa o njihovu zajedničkom ljetovanju nakon razvoda na Bolu, s djecom, sinom Leoneom i kćeri Taishom, o njegovoj novoj ljubavi, o nekom suđenju zbog nekih dugova, kockarskoj strasti... Čitali smo i kako su neki britanski turisti na otoku Krku zamijenili njegova sina za nestalu djevojčicu Madelein McCann te da su ga željeli oteti. Dakle, uglavnom priče Dine Drpića koje su dospijevale u javnost nisu bile onog sportskog karaktera.

Mi Drpića znamo kao dobrog nogometaša koji je prošao nogometnu školu Dinama, koji je karijeru u plavom klubu započeo 1997. godine, a za seniorsku momčad prvi put zaigrao 2000. godine, bilo je to protiv Šibenika, 16. kolovoza... Posljednju utakmicu za Modre odigrao je protiv Zagreba, 7. prosinca 2008. godine. Inače, Drpić je po broju utakmica odigranih za Modre u HNL-u na - četvrtom mjestu. Od njegove 191 utakmice u modrom dresu više imaju samo Dražen Ladić, Edin Mujčin i Mihael Mikić, iza njega su Igor Cvitanović, Sammir, Silvio Marić, Dario Šimić. Dakle, svi ti podaci govore koliko je Drpić bio značajan igrač Modrih u HNL-u. U plavom dresu igrao je mnogo važnih utakmica, pa tako i onu protiv velikog Milana.

Dino Drpić
Nenad Dugi / Hanza Media / Hanza Media

Voljeli smo ga nazivati “zločestim dečkom hrvatskog nogometa”, tamo 2009. godine bio je stavljen na Dinamovu transfer-listu, navodno zbog bahatosti prema Zdravku Mamiću, ali ta priča nikad nije potvrđena.

Otišao je na posudbu u Karlsruher, gdje je ostao dvije godine, nakon toga zaigrao je u klubovima u kojima nije ostajao duže od jedne sezone i nije se naigrao. Recimo, statistika kaže da je u atenskom AEK-u odigrao samo dvije utakmice, u Volinj Luck tri, 2012. godine potpisao je za Rijeku, odigravši sedam utakmica, a karijeru je završio na - Brunejima. Bilo je to 2013. godine.

Zagreb, 050617.
Zdravko Mamic, savjetnik u GNK Dinamu, fotografiran na Maksimirskom stadionu.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Posebno nam je u sjećanju ostala 2007. godina, kad smo bili na pripremama Dinama u Beleku. Turski Bešiktaš ga je želio dovesti u svoje redove, predsjednik velikog turskog kluba već je sve u tamošnjem hotelu dogovorio s modrim čelnicima, ali je onda nakon nekoliko dana odustao, jer je na snimci vidio kako je Drpić pokazivao golu stražnjicu Torcidi. Zbog toga je i osuđen na Prekršajnom sudu s 1.000 kuna uz obrazloženje da je povrijedio moralne osjećaje građana.

I eto ga sad opet u - nogometu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 17:21