NK OSIJEK
SLUŽBENO POTVRĐENO

Bivši hajdukovac pojačao Osijek, debitira baš protiv ‘svojih‘ Splićana! Evo kakao je najavio taj susret

Ante Erceg dolazi na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora na dvije sezone, potvrđeno je u Osijeku
Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. kolovoz 2020. 16:50

Obavio je prvoligaš s Drave prvi, najavljeni doduše, veliki posao u aktualnom prijelaznom roku. Zgotovio je transfer tridesetogodišnjeg napadača Ante Ercega, kojeg je posudio od danskog prvoligaša Bröndbyja za idućih godinu dana s mogućnošću otkupa još dvije godine važećeg mu ugovora.

Najbolje dane svoje dosadašnje karijere Erceg je proveo igrajući u svom rodnom Splitu. Prvo kao član RNK Splita, iz kojeg je prešao u Hajduk i kako je tada izjavio, kao rođeni Splićanin ostvario svoj dječački san. Blistao je potom na Poljudu i u 56 utakmica postigao 26 golova, kojima je pridodao i 18 asistencija. Hajdukova ga je Torcida obožavala pa mu je 2017. godine kao najboljem igraču među svojim ljubimcima dodijelila nagradu "Hajdučko srce". Međutim, Erceg je, kao i svi nogometni profesionalci, krenuo u inozemstvo za većom zaradom.

Postao je član Shabada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je za njega platio milijun i pol dolara. No, 2018. godine je završio u Bröndbyju, u kojem je odigrao 31 utakmicu i postigao pet golova. Ubrzo ga je danski velikan ustupio Esbjergu, za koji je ubilježio osam nastupa. U osječki Gradski vrt je došao kao onaj koji bi trebao nadomjestiti odlazak u posljednje dvije sezone najboljeg strijelca Bijelo-plavih Mirka Marića.

- Nije mi ovo prvi kontakt s Osijekom, razgovora je bilo i ranije. Sada je bila takva situacija da smo se mogli dogovoriti i sretan sam što sam u Gradskom vrtu - istaknuo je Erceg nakon potpisa

- Redovito sam pratio HNL-u i u ovo posljednje vrijeme otkako sam bio u inozemstvu, pa sam dobro upućen i u sve ono što je vezano uz Osječane. Kada je uslijedio njihovoj poziv, rado sam ga prihvatio. Stvarno mi je drago što sam pristupio takvom klubu koji je ambiciozan i raste u svakom segmentu. Učinit ću sve sa svoje strane da ljude u klubu, dakako i sve navijače, učinim sretnim i da Osijek ostvari rezultatske ambicije. Želim dati svoj doprinos, zbog toga sam i došao.

O svojoj ulozi u momčadi Osijeka je istaknuo...

- Sigurno ću brzo spoznati što trener od mene želi i u kakvom rasporedu me vidi u svojim promišljanjima, ovisno o taktičkim postavkama. Više je napadačkih pozicija koje mogu pokrivati, a vidjet ćemo hoće li to ovdje biti na krilu ili na mjestu centralnog napadača. Igrao sam i jedno i drugo, na stručnom stožeru je da procijeni što će biti najkorisnije za momčad.

Zanimljivo je da bi Erceg mogao debitirati baš protiv Hajduka, u kojem je pružao odlične partije, već ove nedjelje.

- Nisam previše gledao na to. Profesionalac sam i sve su moje misli sada usmjerene k Osijeku. Nema biranja utakmica, želim što prije biti na terenu i jedva čekam zaigrati. Odmah ću se priključiti treninzima i vjerujem da ću se brzo uklopiti u momčad u kojoj najbolje poznajem svog bivšeg suigrača Majstorovića s kojim sam se, naravno, čuo prilikom dolaskom. Ne sumnjam da će Osijek opet biti kvalitetan i konkurentan za visoke pozicije, a prvu pobjedu želim već u nedjelju. Bez obzira na suparnika. Sada igram za Bijelo-plave i logično je da ću, dobijem li priliku, učiniti sve da moja momčad bude na kraju uspješnija i zadovoljniija.

Treba svakako i podsjetiti kako je već ranije dovršen otkup ugovora Igora Silve od grčkog Olympiacosa i Merveila Ndockyta od španjolskog Getafea, što, kao i dolazak Ante Ercega, svjedoči o uspješnosti prvoligaša s Drave u dovođenju igrača koji će pojačati njegov igrački kadar za natjecateljske iskorake u sezoni koja je tek počela. Idući potez Osijeka također je usmjeren na angažiranje još jednog napadača. Iz dana u dan se očekuje dolazak Argentinca Ramona Miereza, koji je u HNL uspješno igrao u Istri 1961. Bude li sve prema najavama i on bi se danas trebao uprizoriti u gradu na Dravi i s Osijekom potpisati ugovor. Na taj način treneru Ivici Kuleševiću u potpunosti bi se nadomjestio ne samo odlazak Mirka Marića, već i drugog napadača Antonija Mancea.

Prema izvorima bliskim Gradskom vrtu, s Mierezom je sve dogovoreno i treba se samo fizički pojaviti u Osijeku i obaviti liječnički pregled, nakon čega će transfer biti doveden do konačne realizacije. A kao i inače, pravilo u prvoligašu s Drave je da ne govore o onom što još nije gotovo, pa će priča o Mierezu tek uslijediti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:55