Mario Carević
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
PUN POGODAK

Bivši hajdukovac radi sjajne stvare u Zagrebu! Srušio vodeću momčad lige i najavio: ‘A sada - Hajduk!‘

Pao je vodeći Hrvatski dragovoljac, koji do ove utakmice doma nije izgubio utakmicu čak 415 dana
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. studeni 2020. 14:21

Na gostovanju u Sigetu Rudeš je zabilježio veliku pobjedu, svladavši vodeći Hrvatski dragovoljac, koji do ove utakmice doma nije izgubio utakmicu čak 415 dana. Na taj način Rudeš je u šestoj vezanoj utakmici ostao neporažen, a pritom je triput pobijedio i triput remizirao.


Ako se prvenstvenim utakmicama pridoda i ona kup utakmica u Novigradu u kojoj je Rudeš izborio osminu finala i sraz protiv Dinama u Rudešu 16. prosinca, onda se niz bez poraza proteže na čak sedam utakmica.


Nakon pobjede u Sigetu, Rudeš sada na kontu ima 15 bodova, a ne treba zaboraviti da je drugoligaš iz zapadnog dijela Zagreba imao tri boda u prvih osam kola, s tim da u tih prvih osam kola nije igrao utakmicu 7. kola protiv Hajduka II, a ta će se utakmica odigrati u Rudešu u srijedu, 25. studenog.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Sve su ovo pokazatelji da je Rudeš sasvim druga priča u odnosu na onaj Rudeš iz prve polovice prvog dijela prvenstva. Svakako valja pohvaliti i Upravu kluba koja je u međuvremenu dovela u klub nekoliko značajnih igračkih pojačanja, s kojima je igrački kadar znatno pojačan, a dovođenje mladog trenera Maria Carevića bio je pun pogodak.

Vidno zadovoljan

- Svaka čast mojim igračima, koji su u Sigetu na vrlo teškom terenu prikazali kvalitetan nogomet koji nam je na kraju, nakon Solina, donio drugu ovosezonsku pobjedu u gostima, a ukupno treću. U prvenstvenoj stanci svi naši igrači bili su maksimalno angažirani i disciplinirani, a takav odnos prema treninzima donio je daljnji pomak u podizanju forme, što se najbolje vidjelo upravo u Sigetu. Mislim da je naša pobjeda nad jakim Hrvatskim dragovoljcom potpuno zaslužena. Nikola Burić zabio je prekrasan pogodak iz slobodnog udarca, a na vratima Bruči je jako dobro zamijenio ozlijeđenog prvog vratara Suška. Naravno pohvale i svim ostalim mojim igračima - rekao je vidno zadovoljni Mario Carević.


Pred Rudešom su još četiri ovogodišnja ispita, a prvi od njih bit će već u srijedu protiv druge momčadi Hajduka?

Čvrsto na zemlji

- Nakon pobjede u Sigetu moramo ostati čvrsto na zemlji jer pred nama je do kraja godine još itekako težak posao. Sada smo potpuno fokusirani na utakmicu protiv Hajduka II. Bit će to itekako zahtjevna utakmica u kojoj ćemo svih 90 minuta odigrati najbolje što možemo jer samo tako možemo doći do druge domaće, a ukupno četvrte ovosezonske pobjede. Potpuno sam siguran da će moji igrači maksimalno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu, koja je za Rudeš od iznimne važnosti - zaključio je trener Mario Carević, čiji kvalitetan rad donosi jesenske plodove na veliko zadovoljstvo svih onih kojima Rudeš leži na srcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:00