četiri dana

Online konferencija DAZ-a: Budućnost Zagreba nakon potresa - Arhitektonski pogled

 GORAN MEHKEK/CROPIX
Nizom predavanja i okruglih stolova te u interakciji s gledateljima, cilj je doprinijeti razmatranju ključnih tema oko obnove Zagreba

Velika online konferencija pod nazivom "Budućnost Zagreba nakon potresa - Arhitektonski pogled" tijekom četiri dana i četiri teme - urbanizam, pokretanje nužnog procesa urbane obnove, arhitektura i naslijeđe, budućnost graditeljskog naslijeđa, budućnost Zagreba utemeljena na 350 godina iskustva Sveučilišta te ARTUR doprinos turizma obnovi Zagreba - pokušat će dati odgovore na mnoga pitanja koja su se otvorila nakon potresa.

Nizom online predavanja i okruglih stolova te u interakciji s gledateljima, cilj je doprinijeti razmatranju ključnih tema i unaprijediti daljnja postupanja koja uključuju obnovu Zagreba uz poticaj na promišljanja novih strateških razvojnih dokumenata Grada Zagreba koji će u konačnici rezultirati i novim Generalnim urbanističkim planom.

Konferencija će se održati od 10. do 13. studenog. U programima online će se javljati ministri četiriju ministarstava koja su pokrovitelji konferencije, predsjednik DAZ-a Tihomil Matković, a sudionici programa bit će Saša Begović, Idis Turato, Tihomir Jukić, Velimir Šonje, Ivica Rovis, Martina Bienenfeld, Marijana Sironić, Davor Trupković...

image
DAMJAN TADIC/CROPIX

NEZADOVOLJNI

Strukovne organizacije uputile Pismo ministru Horvatu

Četiri hrvatske strukovne organizacije i institucije iz područja arhitekture, nezadovoljne sadržajem podzakonskih akata koji prate Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba i dvije županije, ali i dinamikom i načinom njihova predlaganja i donošenja, pri čemu su zanemareni gotovo svi prijedlozi arhitektonske struke izneseni tijekom rasprave, uputili su pismo ministru Darku Horvatu, koji predsjeda Savjetom za obnovu. Iskazujući svoju spremnost za maksimalno uključivanje u proces kvalitetne provedbe obnove potresom porušenih područja Zagreba i okolice, uključujući i pripremu potrebnih podzakonskih akata, predstavnici četiri arhitektonske organizacije i institucije saželi su svoje prijedloge u tri glavne skupine. U pismu se ukazuje kako je Program mjera i dalje u vrlo opširnom, opisnom formatu i nepreciznog te često nejasnog izričaja.

Više na: www.d-a-z.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:45