VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
OTVOREN ISTUP

Bivši trener Hajduka o kavi sa Štimcem i predinfarktnom stanju: ‘Nakupilo mi se, bilo je svega...‘

‘Hajduk je dotad bio najveći klub u kojem sam radio. Daješ sve, pa ti neke stvari teško padaju...‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 20. svibanj 2021. 08:42

Kopić ostaje! Kopić odlazi! U svega 24 sata, te jeseni 2018. preokrenuo se život Željka Kopića za 360 stupnjeva. Napravio je puni krug, jer nakon remija u Koprivnici, a bilo je to 6. kolo HNL-sezone 17/18 postalo je jasno da je Kopić bivši. No, javio se tadašnji predsjednik Hajduka, Jasmin Huljaj koji je objavio - Kopić ne ide nikuda...

Dogodilo se tada nešto što će ondašnjem strategu splitskih Bilih presuditi. Sastanak u stanu Igora Štimca, nekadašnjeg istaknutog Hajdukovog igrača, kasnije i dužnosnika. Nazočio je tome i Zdravko Reić, novinar Jutarnjeg, koji je o tome i pisao u prvom licu... Kad su saznali za sastanak, Kopića su brže bolje pošli smijeniti... Kako i tko, sad više ionako nije ni važno.

- Na funkciji sam u Dinamu, pa bih o tome trebao i razgovarati, no ovo ljude zanima... - rekao je Kopić gostujući u našem SuperSportske Podcastu.

No, što se dogodilo tih dana?

- Sve je to nastavak i posljedica nekih stvari koje nisu bile dovoljno dobre. Imali smo tada europske utakmice, gostovanja u Osijeku, Rijeci, Zaprešiću i Koprivnici... Poraz od Gorice dogodio nam se nakon utakmice u Bukureštu, bilo je tu svega što nije bilo dobro. Kava sa Štimcem? Posljedica je to svega ovoga. Sve me to iscrpilo, nije bilo dobro niti dovoljno za moj ostanak. Stvari su se promijenile, treneri dolaze i odlaze... - diplomatski će naš gost.

Poznato je da je Kopić tada završio i u splitskoj bolnici. Pisalo se o predinfarkntnom stanju, boli u prsima...

- Hajduk je u tom trenutku najveći klub u kojem sam radio. Daješ sve od sebe, neke stvari ti teško padaju jer znaš da ideš otvorenog srca... U datom trenutku se nakupilo, ali to je za mene ogromna škola i nikome ništa ne zamjeram. Ja sam svoj put nastavio dalje i vjerujem da ću biti uspješan - rekao je Kopić.

Cijeli SuperSportske Podcast #37 sa Željkom Kopićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:33