RONALD GORSIC/CROPIX
REAKCIJE TRENERA

Bjelica: ‘Da je bilo tko pobijedio, bilo bi nezasluženo!‘ Krznar: ‘Dvojicu sam morao mijenjati!‘

‘Derbi je bio sjajan, ali očekivao sam više‘, poručio je nakon utakmice trener Dinama.
Piše: SNObjavljeno: 21. travanj 2021. 22:49

Modri su tako zadržali dva boda prednosti uz utakmicu manje. Bio je to sjajan okršaj dvije najbolje hrvatske momčadi. Dinamo je poveo već u petoj minuti golom Lovre Majera, a izjednačio je Ante Erceg u 64. minuti.

Nakon derbija oglasili su se treneri Osijeka i Dinama, Nenad Bjelica i Damir Krznar.

"Bio je to sudar naše najbolje dvije momčladi u najboljoj formi. Bila je dobra utakmica, puno agresije, borbe...moram reći da je rezultat realan i da je bilo tko pobijedio, bilo bi nezasluženo. Počeli smo pasivno. Na početku nam je Bruno Petković pravio dosta problema između ostaloga i zbog naše loše komunikacije. Dinamo ima tu kvalitetu da ti napravi probleme. U drugom smo krenuli agresivnije i zasluženo", rekao je Bjelica u prvoj izjavi nakon utakmice.

Imao je komplimente za dinamovce, alio i za svoje igrače.

"Bilo ih je teško kontrolirati, stalno su mijenjali pozicije. Majer, Ivanušec, Oršić...Naši su vezni bili presnisko i Dinamo je osvajao dosta drugih lopti. Kompliment mojoj momčadi, živi smo."

*Rijeka za vikend bez Kleinheislera i Žapera?

"Igrat će drugi igrači koji su spremni. Vraća se Jugović. Imat ćemo kompetitivnu momčad i pokušat ćemo uzeti tri boda.

Situacija u prvenstvu?

"Na nama je da pobjeđujemo naše utakmice i nadamo da se oni poskliznu."

Onda je na red došao Dinamov trener Damir Krznar.

"Očekivali smo i više. Prvo poluvrijeme na našoj strani, na kraju nismo imali sreće iako smo tražili pobjedu do samog kraja. Mislim da su gledatelji mogli uživati. Izrazito dinamična utakmica i dobra za gledanje", rekao je Krznar.

Na izmjene ste čekali do samoga kraja?

"Prepoznali smo da nam igrači padaju, ali vjera koju imate u igrače vas tjera da odgađate te zamjene. Tek kada su došli do rezerve, smo reagirali. Morao sam mijenjati dvojicu koja su nam donijela puno toga prema naprijed, Majera i Ivanušeca, i baš zbog želje da zabiju sve sam odgađao."

Petković je većinu vremena proveo oko centra?

"Petko je naš playmaker, igrač koji dobro izvlači zadnju liniju i razigrava. Htjeli smo ga iskoristiti i preko Ivanušeca i Ademija iskoristiti tu dubinu."

Situacija u prvenstvu?

"Imamo širok i kada koji može pokriti sve utakmice. Mislim da ako protiv Hajduka izvedemo i šest, sedam novih igrača, da tempo neće pasti nimalo."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:38