borba protiv covida-19

Grupacija Lukšić Hrvatskoj donirala medicinsku opremu vrijednu 3,7 milijuna kuna

Ministarstvo zdravstva raspodijelit će dobivene uređaje unutar bolničke mreže bolnicama kojima su oni najpotrebniji
Davor Lukšić, direktor Grupacije Lukšić Hrvatska

U nastojanju da doprinese borbi protiv aktualne pandemije bolesti COVID-19, Grupacija Lukšić donirala je hrvatskom Ministarstvu zdravstva 15 najsuvremenijih respiratora i 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija u jedinicama intenzivnog liječenja, priopćeno je u srijedu.

Vrijednost donacije namijenjene skrbi za pacijente s najtežim oblicima bolesti iznosi 3,7 milijuna kuna. Ministarstvo zdravstva raspodijelit će dobivene uređaje unutar bolničke mreže bolnicama kojima su oni najpotrebniji.

- Iznimno smo ponosni jer ćemo doniranjem neophodne medicinske opreme doprinijeti hrvatskim naporima da odgovore na izuzetno agresivan i opasan drugi val pandemije bolesti COVID-19. Uvjereni smo kako će zahvaljujući našoj donaciji ključna oprema stići tamo gdje je najpotrebnija. Beskrajno smo zahvalni medicinskom osoblju i svim ostalim zaposlenicima na prvoj crti obrane od pandemije u Hrvatskoj, čiji izvanredni i nesebični napori u borbi za svaki pojedinačni život u ovim teškim vremenima zaslužuju naše poštovanje i divljenje. Osim toga, želio bih osobno zahvaliti ministru Berošu i njegovom timu na brzoj pomoći i naporima koje su uložili kako bi se donacija realizirala. Grupacija Lukšić ostaje u potpunosti predana Hrvatskoj i važnoj ulozi koju tvrtke poput naše imaju u stalnom razvoju i dobrobiti zemlje. Nadalje, želimo izraziti saučešće za živote izgubljene u nedavnom potresu i najdublju sućut svima koji su njime pogođeni. S ciljem pružanja pomoći ljudima i mjestima koja su pretrpjela velike osobne i materijalne gubitke, naša društva Jadranski Luksuzni Hoteli, Plava Laguna i Excelsa Nekretnine donirala su 750 000 kuna fondu za pomoć pogođenima u potresu - izjavio je Davor Lukšić, direktor Grupacije Lukšić Hrvatska, čiji su dio Jadranski Luksuzni Hoteli, Plava Laguna i Excelsa Nekretnine.

- Donacija Grupacije Lukšić istinska je domoljubna gesta. Zahvalan sam g. Davoru Lukšiću što je odlučio pomoći svojim sugrađanima u najkritičnijem trenutku. Poslao je dvije važne poruke. Poruku solidarnosti prema oboljelima od COVID-19 i nastradalima od potresa te poruku privrženosti svojoj domovini. Doniranjem 15 najsuvremenijih respiratora i 15 monitora omogućeno je otvaranje novog COVID-19 odjela u KB Dubrava, u srcu borbe protiv koronavirusa. Financijska pomoć pogođenima u potresu jednako je vrijedna divljenja. Ona će dati dodatnu snagu građanima Sisačko-moslavačke županije da što prije zaliječe rane i vrate svoje živote. Sve to ukazuje na naše zajedništvo, predanost i sposobnost da prebrodimo i najveće izazove - zaključio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 10:40