IVAN PERIC/CROPIX
BIJELO-PLAVI BEZ MILOSTI

Bjelica nikad nije bio u takvoj situaciji! Osijek s juniorima došao do rekordne pobjede u povijesti kluba

Klub s Drave u infarktnoj završnici HNL-a svladao Istru kojoj je ‘gorilo pod nogama‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. svibanj 2021. 19:50

OSIJEK - ISTRA 2:1 (Kleinheisler 34', Drena Beljo 90'+3' / Ivančić 41')

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Barišić (od 82. Mekić), Škorić, Gutieri, Jurčević - Žaper, Pilj - Bohar, Kleinheisler, Bočkaj - Gyurcso (od 61. Beljo)

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Lučić - Hujber, Šutalo, Tomašević - (od 14. Joao Silva), Galilea - Blagojević (od 81. Halilović), Gonzalez - Gržan, Ivančić, Vuk (od 46. Bande) - Špoljarić (od 58. Lončar)

Osijek - Stadion Gradski vrt. Bez publike. Sudac: Duje Strukan (Split)


Osijek nije imao obzira za Istrinu borbu za opstanak. Rekordnom 22. prvenstvenom pobjedom (2:1) zaključili su sezonu za klupske anale.

Trener Osijeka priznao je kako nikada ranije u karijeri nije imao situaciju u kojoj na više igrača ne može računati nego što može. Nakon što su zbog ozljeda i kartona iz konkurencije ispala čak 16-orica igrača, Bjelici nije preostalo drugo nego na travnjak protiv Istre poslati preostalih 11 koje ima u kadru.

Taman toliko nogometaša pod ugovorom je i uspio skupiti. Nekima je Bjelica pritom prinudno morao "izmisliti" novu poziciju pa je tako mladi stoper Barišić igrao desnog beka, dok su krila Bohar i Gyurcso silom prilika glumili napadače. Zapisnik je trener Osijeka popunio igračima B momčadi, a na klupi su se po prvi puta našli juniori Mikolčić, Branšteter i Pudić. U završnici utakmice Bjelica je svoj trojici dao priliku za prvoligaški debi. I takav Osijek bio je prejak za Istru bez kartoniranog Taichija Hare.

Osijek je od prve minute imao inicijativu koja, međutim, nije donijela i konkretnu dobit. Istovremeno, Istra kojoj je "gorjelo pod nogama" nije odavala dojam momčadi kojoj su bodovi nužni za prvoligaški opstanak. Gosti su igrali bez rizika, uglavnom stajali iza lopte i u gustom rasporedu pokušavali, ali i uspijevali, zaustaviti Osijekove pokušaje. Ali sve dok su držali "nulu" i dok im je rezultat u Koprivnici odgovarao nisu ni imali potrebe za otvorenijom igrom. Monotoniju je u 34. prekinuo Laslo Kleinheisler svojim novim eurogolom. Mađarski veznjak uhvatio je sjajnu formu pred Euro, pogodak protiv Istre bio mu je šesti ovoga proljeća, peti udarcem izvan kaznenog prostora. Taj pogodak "probudio" je utakmicu.

Gol za 1:0:

Nije dugo trebalo čekati na novu veliku priliku Osijeka, u 38. je odlično pokušao Bohar, ali Istra se vratila u igru. Loše očišćena situacija nakon udarca iz kuta izbacila je Ivančića u šansu. Lopta se odbila od leđa Gyurcsa i prevarila Ivušića.

Gol za 1:1

Bohar je u sudačkoj nadoknadi mogao vratiti prednost svojoj momčadi, ali Lučić je odlično obranio njegov pokušaj. Živnula je nešto utakmica u nastavku, Istra je zaigrala otvorenije, a do prve prilike došao je Osijek. Imao je velikih problema vratar Istre zaustaviti Bočkajev udarac u 56. minuti. Vratnica je u 74., pak, spasila Bijelo-plave i ispriječila se potpunom preokretu. Bande se izborio za udarac i snažno otpucao, ali okvir vrata zaustavio je loptu. Dvije minute kasnije opet je Bande bio u glavnoj ulozi, izašao je pred Osijekova vratara Ivušića koji mu je ušao u udarac. Utakmicu je u sudačkoj nadoknadi sjajnim golom, svojim premijernim prvoligaškim, odlučio jedan od najmlađih na terenu, Dion Drena Beljo.

Gol za 2:1:

Nogometaši Istre nakon utakmice pohrlili su do svoje klupe kako bi ispratili završnicu susreta u Koprivnici, nije im bilo svejedno čekajući ishod svoga konkurenta za opstanak. Erupciju oduševljena izazvale su dobre vijesti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:45