VLADO KOS/CROPIX Cropix
NOVI PROBLEMI

Bjelica protiv Dinama bez dva reprezentativca!? Vatreni sigurno propušta derbi, upitan i drugi važan as

Prve prognoze govore kako će odlični veznjak neko vrijeme biti izvan treninga
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. studeni 2021. 12:52

Omasovit će se kadar kojeg će Nenad Bjelica ovog tjedna imati u treningu, no to ne znači kako je trener Osijeka bez briga. Posljednja dvojica od petorice igrača koji su bili zaraženi koronavirusom u nedavnom širenju epidemije svlačionicom Gradskog vrta izašli su iz izolacije, a u ritam utakmica postupno se počeo vraćati i Petar Brlek, koji je nakon skoro devet mjeseci i ozljede ligamenata koljena opet osjetio teren. Dobio je, naime, prošlog vikenda posljednjih pola sata u drugoligaškom srazu B momčadi Osijeka protiv Rudeša.

Ispao iz reprezentacije

Istovremeno, još uvijek postoji skupina igrača koja se muči s ozljedama i za koje je neizvjesno hoće li se idućih dana priključiti treninzima. Iskusni veznjak Vedran Jugović počeo je trčati nakon što su ga problemi s petom posljednja dva tjedna izbacili iz kadra, a na terapijama su istovremeno Mato Miloš, koji ima problem s aduktorom, te Laslo Kleinheisler, koji je osjetio zatezanje mišića na treningu potkraj prošlog tjedna, dan-dva uoči prvenstvene utakmice protiv Istre.

Prve prognoze govore kako će odlični veznjak neko vrijeme biti izvan treninga, zbog čega je možda upitan i njegov nastup protiv Dinama na Maksimiru 20. studenoga na početku posljednjeg prvenstvenog ciklusa pred zimsku stanku. Naravno, zbog ozljede je ispao i s popisa mađarske reprezentacije uoči posljednjeg ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, odnosno, za utakmice protiv San Marina i Poljske.

Kleinheisler je ove sezone konstantno na udaru ozljeda koje, srećom, nisu teže prirode, ali mu razbijaju ritam nastupa. Energični veznjak se na utakmicama ne štedi, a to ostavlja traga. Kao vjerojatno i činjenica da je imao radno ljeto zbog nastupa na Euru. S posljednje reprezentativne akcije u listopadu vratio se u Gradski vrt prije vremena.

Zbog ozljede bedrenog mišića vraćen je u klub nekoliko dana uoči utakmice svoje reprezentacije na Wembleyju protiv Engleza. Ta ozljeda je sanirana i brzo je opet bio u pogonu, ali uslijedio je novi problem. Zbog bolnog koljena preventivno je preskočio utakmicu protiv Dragovoljca, vratio se u trening u kojem je bio do prije nekoliko dana, kada je prijavio nove zdravstvene probleme. Kleinheisler je, inače, ove sezone odigrao 15 utakmica za Osijek u svim natjecanjima i zabio dva pogotka, poljskom Pogonu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i Hajduku u prvenstvenom ogledu.

Na Maksimiru sigurno, pak, neće biti Ivušića. Reprezentativni vratar trebao bi ovaj tjedan trebao ići na vađenje konca nakon operativnog zahvata kojim mu je odstranjen hematom koji mu se zavukao u bedreni mišić i trebao bi početi s procesom rehabilitacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:07