VLADO KOS/CROPIX Cropix
BEZ PARDONA

Bjelica: ‘Imamo najboljeg hrvatskog stopera u HNL-u! A Miereza ćemo sigurno platiti 2,5 milijuna eura‘

Osijek u nedjelju nastavlja lov za Dinamom, optimizam je prisutan uz Dravu...
Piše: SNObjavljeno: 09. travanj 2021. 14:37

Nastavljaju se uzbuđenja u HNL-u utakmicama 28. kola, a posebno se prate i rezultati Osijeka čiji nogometaši nastavljaju sa sjajnim izdanjima ove sezone.

Momčad Nenada Bjelice kreće u završni sprint koji bi, nadaju se uz Dravu, mogao završiti najboljim rezultatom u klupskoj povijesti.

"Stanje je takvo da na treningu imamo 22 igrača koji su spremni za utakmicu. Vjerujem da će tako ostati do nedjelje i da će završni trening dobro proći. Dobro smo radili ovaj tjedan, odmorili se nakon pobjede u zadnjoj utakmici i krenuli u pripreme za novi izazov. Slaven Belupo je suparnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom terenu nezgodan. Nadamo se novoj pobjedi i dat ćemo sve da se to ostvari.", rekao je Bjelica.

Osijek je posljednje tri utakmice odradio s razlikom golova 7:0 što je smjer kojim svi u Bijelo-plavoj svlačionici žele nastaviti.

"Svaka utakmica je teška, ali kada ulaziš u utakmicu na način na koji smo mi ušli u zadnje utakmice, pogotovo protiv suparnika iz donjeg dijela tablice, onda je vrlo izvjesno da ćemo ih dobiti. Može uvijek otići u drugom smjeru, ali naš pristup je najvažniji i zbog toga imam fokus na svoju momčad i apeliram na ispunjavanje zadataka na terenu."

"Na zadnje tri utakmice smo bili malo uvjerljiviji što se tiče rezultata, ali nije baš da se nismo tresli do kraja jer smo i protiv Lokomotive i Istre 1961 pred kraj postigli drugi pogodak. Te naše pobjede su bile zaslužene i samo moramo tako nastaviti. Volimo igrati lijepo i atraktivno, ali u ovom trenutku kada pritisci na momčad postaju sve veći i veći najvažnije je pobjeđivati."

Osvrnuo se Bjelica i na momčad koja mu stvara slatke brige kada je riječ o odabiru početne postave jer sa svakom utakmicom neki novi igrač iskoči u prvi plan.

"Ne držim se toga da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja već razmišljam o svojoj momčadi, suparniku, idućim utakmicama, formi svojih igrača, njihovom umoru… Sve uzimam u obzir kada se odlučujem za početnu postavu odnosno 20 igrača koji su u kadru. Možda će opet biti poneka promjena, imam još neke dileme na jednoj ili dvije pozicije."

Svjestan je Bjelica da će se nešto pitati i suparnika budući da je Slaven Belupo nezgodna momčad koja će na svom travnjaku pokušati oplemeniti bod s Poljuda.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

"Slaven Belupo je kompaktna momčad s prepoznatljivim stilom. Malo su mijenjali kroz sezonu, igraju uglavnom u 3-5-2. Vidjet ćemo hoće li zadržati taj sustav jer kao i mi imaju nešto ozlijeđenih i kartoniranih igrača. Očekuje nas težak izazov, ali nadam se našoj pobjedi i da će naši igrači biti bolji od njihovih"

Nakon Koprivnice Osijek će opet u goste, na Poljud...

"Ne bih sada previše o toj utakmici. Hajduk se stabilizirao s novim trenerom, primarno obrambeno. Imamo cijeli tjedan za Hajduk pa ćemo onda vidjeti, fokus nam je na Slavenu", kazao je Bjelica prije nego je pohvalio svog kapetana Škorića.

"On je najbolji hrvatski stoper u HNL-u!. Pravi kapetan i moram ga pohvaliti, igra cijelo vrijeme na visokoj razini i dirigira obranom. Ta trojka u obrani djeluje dobro, s njim, Čeberkom, pa Gutijem, kompaktno napadamo i branimo se i samo tako možemo ostvarivati rezultat. Lončar je dobro trenirao i velike su šanse za njegov nastup u nedjelju."

Mierez je gotova priča:

"Mi smo već odlučili i trebamo staviti točku na i. Čekam predsjednika da dođe i da to sredinom svibnja postane službeno. Puno je to novca, ali on to zaslužuje. njegov nastup u nedjelju."

U pitanju je 2,5 milijuna eura, dokazao se, nema sumnje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:00