Nenad Bjelica i Damir Krznar

 
 VLADO KOS/CROPIX
IZJAVE TRENERA

Bjelica: Žao mi je, šest godina nisam izgubio dvije zaredom!; Krznar: Perfektno, kapa dolje igračima!

‘Mi smo u svim duelima kasnili, nismo mogli ništa kreirati. Stvarno su nas nadigrali u prvom dijelu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 22:13

Nije Nenad Bjelica mogao naći dobre strane u igri svoje momčadi.

- Dinamo je zasluženo pobjedio, pogotovo su u prvom poluvremenu bili bolji od nas. Mi smo u svim duelima kasnili, bili sporiji, nismo bili u stanju ništa kreirati. Stvarno su nas nadigrali u tom prvom poluvremenu, mogli su i uvjerljivije voditi.

U nastavak je Osijek ušao puno bolje, imao šansu vratiti se u utakmicu. Pitanje je kako bi se derbi raspleo da je Pilj zabio iz kaznenog udarca za izjednačenje.

- Na jedanaestercu se može slomiti utakmica i otići u drugom smjeru, međutim nismo bili u stanju zabiti gol i na kraju smo zasluženo poraženi - kazao je trener bijelo-plavih.

Osijeku se ove sezone uporno ponavlja jedna te ista stvar, loš ulazak u utakmicu. Protiv Dinama nije bilo ništa drugačije.

- Malo se blokira tijelo i onda kad želiš više dođe do "blackouta" i onda drugo poluvrijeme vidi se da možeš biti agresivniji u duelu i brži i bolji, ali onda si već u situaciji u kojoj je sve izgubljeno. Dinamo je za nas bio dimenzija više i treba im čestitati na tom, a mi se moramo okrenuti idućoj utakmici - kazao je Bjelica koji je prvi puta otkako je na klupi Osijeka doživio dva uzastopna prvenstvena poraza.

- Nisam šest godine izgubio dvije utakmice u nizu, još od Spezije 2015 godine. Žao mi je zbog toga, to nam je opomena. Sad se moramo svi resetirati na tvorničke postavke i u idućih 14 dana dobro se pripremiti za iduću utakmicu i pokušati nastaviti igrati kako smo izgledali prošle sezone - zaključio je Bjelica.

Damiru Krznaru kao da je pao kamen sa srca nakon velike predstave njegove momčadi i pobjede u Gradskom vrtu.

- Imali smo dosta problema, doktor Smodek nam je sastavljao momčad da se slikovito izrazim, ali velike pohvale momčadi na volji, htijenju, energiji koju su danas pokazali. Zaista su bili perfektni, jako su željeli tu pobjedu i ona je jednostavno morala doći. U zadnjoj liniji su Franjić, Ristovski i Šutalo odradili jako velik dio posla, vezna linija jako dobra i u napadu smo bili čvrsti i ubojiti. Zaista kapa do poda igračima - kazao je trener Dinama.

Rijetko kome je uspjelo na takav način dominirati protiv Osijeka kao što je Dinamo napravio u prvom dijelu.

- Na poluvremenu sam im odmah rekao: "Bravo!". Ali morali smo još više, bilo je prilika da već u prvom dijelu riješimo utakmicu. Mogla se ona zakomplicirati nakon kaznenog udarca za Osijek, ali je Livaković briljirao. Nakon toga opet smo rasli, došli do drugog pogotka i pametno sačuvali vodstvo. Ova je pobjeda jako važna jer smo je uspjeli odraditi kod našeg najvećeg rivala, Osijek je zaista fantastična momčad. Ne sjećam kada je netko zadnji odnio tri boda iz Gradskog vrta - zaključio je Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:52