VLADO KOS/CROPIX Cropix
Bolnica u Osijeku

Bjelica zbog niza ozljeda morao‘ zagrabiti‘ u drugu momčad: ‘Želimo i dalje raditi pritsak na Dinamo‘

‘Puno je igrača koji su izvan stroja, ali pokušat ćemo se prezentirati na najbolji način‘
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 06. svibanj 2021. 15:41

U ozračju teške ozljede Ante Ercega, koja je prilično šokirala glavnog menadžera Nenada Bjelicu, članove njegova stožera i igrače, nogometaši Osijeka otputovali su u Veliku Goricu na mjesto najtežeg ovosezonskog poraza, koji im je, uz ispiranje gorkog okusa zbog prošlonedjeljnog remija s Varaždinom, i jedan od motiva da ovaj put Turopolje napuste slavljenički.

- Težak tjedan je iza nas, prvenstveno zbog Antine teške ozljede zbog kojih ga neće biti sigurno do kraja godine. Nadamo se da će na kraju oporavka sve biti u redu i da će nastaviti svoju karijeru – kazao je Bjelica uoči puta, dodavši kako je momčad i dodatno desetkovana, jer su se prošle nedjelje ozlijeđenom Jugoviću na tom popisu priključili i Lončar, koji je na pretragama nakon kojih će se znati hoće li morati na operaciju zbog problema sa trbušnim zidom, te mladi stoper Barišić, koji se ozlijedio u svom debiju protiv Varaždina.

Tako je broj ozlijeđenih igrača u Osijeku u ovom trenutku 11, jer su od ranije izvan pogona Grezda, Ndockyt, Barešić, Topčagić, Brlek, Miloš i Caro, pa je Bjelica opet posegnuo za kadrom iz Osijeka 2, odakle su na autobus za Veliku Goricu sjeli Dion Drena Beljo i Filip Mekić.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Puno je igrača koji su izvan stroja, ali pokušat ćemo se prezentirati na najbolji način i pokušati Gorici uzeti tri boda. Nama je motiv utakmica sama po sebi. U igri su tri boda, želimo i dalje raditi pritsak na Dinamo, a to možemo samo ako pobjeđujemo. Gorica igra sjajnu sezonu bez obzira na promjenu trenera, imaju i oni nekolicinu važnih izostanaka, bit će tvrda utakmica, ali mi vjerujemo da možemo uzeti tri boda – kazao je Bjelica, koji se osvrnuo i na to može li promašeni penal Miereza u zadnjim sekundama dvoboja s Varaždinom ostaviti negativan psihološki efekt na momčad.

- Mislim da ne. Mora se prihvatiti tako kako jest. Ramon je bio u utakmici, zabio je gol prije tog promašaja, naravno da mu je teško, ali moramo svi ići dalje. To su udarci koje moraš podnijeti da bi rastao. Imali smo ove sezone dosta situacija u kojima smo morali pokazati mentalnu snagu i vjerujem da ćemo je i ovaj put pokazati – naglasio je trener Osijeka, kojemu je upućeno i pitanje hoće li Osijek možda u Gorici zaigrati otvorenije.

- Koji je to otvoreniji nogomet? Neke smo utakmice igrali sa tri, neke sa dva napadača, različite sustave, a uvijek nam je cilj doći do pobjede. Otkad sam došao u 33 utakmice samo u dvije nismo postigli gol, protiv Rijeke na Rujevici i Dinama na Maksimiru. Mi uvijek težimo postizanju golova, ali važan je balans u momčadi i da igrači na terenu odrade što zahtijevamo od njih - poručio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 19:46