StoryEditor
CROPIX


 
 SRDJAN VRANCIC
BIO JE SJAJAN

Bliži se rastanak! Dinamo uskoro napušta još jedan igrač, Modri će na ljeto tražiti novog napadača

Odigrao je za Dinamo 87 utakmica, zabio 28 golova, mnogi od njih bili su važni
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 28. svibanj 2020. 08:01

Odigrao je za Dinamo 87 utakmica, zabio 28 golova, mnogi od njih bili su važni. Poput onih na Poljudu za Dinamove pobjede ili u finalu Kupa, najbolja europska partija sigurno je bila ona u Trnavi kad je preokrenuo utakmicu, zabio pa dodao Oršiću za praktičnu potvrdu europskog proljeća.
O Mariju Gavranoviću pričamo. Sjećamo se kako je u ljeto 2017. tajno došao u Maksimir na pregovore još kao udarna špica Rijeke, unaprijed dogovorio dolazak na zimu, tada stigao u Dinamo s velikim očekivanjima. I, imao je Gavranović dobrih utakmica i, kao što smo rekli, važnih golova, bio je zahvalan igrač, oduvijek je veliki dinamovac i to je stalno isticao, no kako je Bruno Petković rastao u formi i postao udarna Bjeličina napadačka opcija, tako je i Gavranovićeva uloga bila sve manja.


Još zimus bilo je sve očitije da Gavranović neće dugo ostati u Dinamu, već je tada bio blizu odlaska, no nije pronašao pravu opciju i vjerovao je kako je Dinamo ipak manje rizična opcija u borbi za mjesto u švicarskoj reprezentaciji za Europsko nogometno prvenstvo. Imao je s Dinamom već tada dogovor da mu neće raditi probleme što god odlučio, a odgoda Eura, prekid sezone, kasnije i smanjenje ugovora u Dinamu, ubrzali su konačnu odluku.

image
CROPIX
RONALD GORSIC

Ako je donedavno još i postojala mogućnost da Gavranović produlji svoj boravak u Maksimiru do zime, sad je nema, ugovor mu (tako je dogovorio prilikom razgovora o smanjenju) istječe na ljeto i otići će kao slobodan igrač. Do tada je, kako sad stvari stoje, na raspolaganju Igoru Jovićeviću, nije poput Theophilea u B momčadi.


Theophile-Catherine i Gavranović bili su u kategoriji najplaćenijih igrača u Maksimiru, s oko 800 tisuća eura godišnje svaki, plus premije. Znači, u blagajni bi trebalo biti oko dva milijuna eura više no što je bilo zadnjih godina, pa je logično da će Dinamo krenuti u potragu za novim napadačem. Ostaju Bruno Petković i Sandro Kulenović, s time da je uvijek aktualan i moguć odlazak Petkovića. Vraća se na ljeto Komnen Andrić s posudbe, također i Roko Baturina, može tu ‘rupu’ pokriti i Mario Ćuže, u B momčadi je Leon Šipoš... Međutim, ipak se očekuje da Modri potraže rješenje na tržištu, nasljednika Theophilea već užurbano traže, kreće i potraga za napadačem, Mario Gavranović od ljeta više neće biti u svlačionici pod jugom.

Linker
17. lipanj 2020 02:14