Dambrauskas sa igračima

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
REAKCIJE TRENERA

Dambrauskas: Veliki kredit za HNL! Ne mislim da smo bili bolji...; Tomić: Ovo je težak udarac za nas

‘Rijeka je zaista vrhunska, imali smo brojne situacije koje govore da još puno moramo raditi‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. studeni 2021. 20:31

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka, trezveno je prokomentirao pobjedu nad Rujevici:

- Veliki je kredit za Hrvatsku ligu što ima utakmice poput ove, u takvoj atmosferi, u kojoj su se sastale dvije jako dobre momčadi. Mi smo stigli vrlo dobro pripremljeni, međutim ako govorim generalno o utakmici ne mislim da smo bili bolja momčad. Ponekad u nogometu trebate sreće, posebno morate biti mentalno dobro pripremljeni. Mi smo to imali, odradili smo s te strane odlično ovu utakmicu. Dakle, ne samo na terenu, nego i na psihičkom planu. Znali smo točno što nam je cilj i što trebamo činiti. Mislim da smo zbog toga zaslužili sreću - rekao je trener Bijelih s Poljuda, te nastavio:

- Rijeka je po meni zaista vrhunska momčad. Ljestvica ne laže, došli smo kod nje kao kod lidera prvenstva. Oni su to pokazali na terenu, bilo nam je jako teško. Imali smo brojne situacije koje govore da još puno moramo raditi, po pitanju tranzicije, presinga, taktičkih stvari…Utakmica je završila dobro jer smo jako kvalitetno reagirali u nekim situacijama, kad smo primili gol za 2:1 nismo pali nego smo se vratili. Odmah smo napravili zamjenu i promijenili stanje na terenu. Bilo je uspona i padova…

Tada je uveo Mlakara, koji je na kraju dao pobjednički pogodak. O očekivanjima do kraja jeseni rekao je: - Znamo što nam je činiti, raspored je težak, ako ćemo imati mentalitet poput ovog, vjerujem da će i rezultati biti jednaki.

image

Goran Tomić

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Trener Rijeke Goran Tomić vjerovao je u pobjedu, na kraju mu je pobjegao i jedan bod. Duboko u sudačkoj nadoknadi.

- Čestitam Hajduku na pobjedi, to je bila velika utakmica. Moji igrači su ostavili sve što su imali na terenu. S taktičke strane mislim da smo odigrali jako dobro. U prvom dijelu smo imali totalnu kontrolu lopte, bilo je teško nešto više napraviti u kaznenom prostoru zbog toga što je Hajduk izašao s trojicom stopera. Bilo je vrlo teško nešto kreirati, međutim kontrola susreta bila je na našoj strani, ali primili smo gol u najgorem mogućem trenutku, u 45. minuti. U drugom dijelu smo nešto malo promijenili i igrali jako dobro. Bilo je kvalitetnih poteza, pritiska, agresije, imali smo sve u svojim rukama kod 2:1. No, onda su se dogodile situacije koje su prelomile dvoboj. Jedanaesterac za 2:2, pa gol za 3:2…

Dodao je kako je za igrače to težak trenutak.

- Doživjeli smo veliki udarac, ali moramo se pripremiti za sljedeće susrete, idemo u Koprivnicu, jer ovo je bila samo jedna utakmica u nizu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:16