BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
NISU LAGANE DVOJBE

Dinamo bez čak četiri igrača iz prve momčadi lovi Osijek i prvo mjesto u HNL-u!? Krznar otkrio novi plan

‘S Gavranovićem ne smijemo žuriti, nova ozljeda bila bi kobna, mogi bi ga izgubiti do kraja sezone‘
Piše: T. Ničota/N. LipovacObjavljeno: 17. travanj 2021. 11:58

Na redu je, dakle, Istra (nedjelja, 19.05), momčad koja je ušla u finale Kupa, koja u zadnje vrijeme igra ozbiljan nogomet. I neće biti lagan suparnik Dinamu. Kakva je situacija s ozlijeđenima, kako se nakon napora u Villarrealu osjećaju Ademi, Petković i Gvardiol?

- Sva trojica su zdravi, Ademi s manjim problemima, ali njegovo srce će to kompenzirati - rekao je trener Krznar i ipak otkrio da bi Ademi i Petković mogli propustiti dvoboj s Puljanima.

- U planu je da odmaramo Ademija i Petkovića, bit će tu za ne daj Bože.

Znači, krenut će s klupe. A Gavranović?

- On ne. S njim ne smijemo žuriti, nova ozljeda bila bi kobna da ga izgubimo do kraja sezone.

Spomenimo da će i utakmicu protiv Istre zbog tri kartona propustiti Luka Ivanušec, a čuli smo i da je Theophile osjetio tetivu pa ga možda Krznar poštedi ako do nedjelje ne bude fit. Ne smije previše rotirati, ali niti riskirati s težim ozljedama, nisu to lagane dvojbe.

- Istra je dobila krila nakon zaista impresivnog ulaska u finale kupa, dolazi goropadna, a mi jednako tako moramo odgovoriti. Recept je vrlo jednostavan, kvaliteta je na našoj strani, ali moramo imati pristup, želju i volju kao Puljani i tek onda će ta naša kvaliteta doći do izražaja – rekao je Krznar i istaknuo:

- Naređujem našim igračima da budu na 100, 110 ili 120 posto, kako mi u sportu to volimo reći, jer ova utakmica neće biti ništa lakša od Villarreala. Nije floskula, zbilja je tako.

U Puli je Istra, ona prva i ova nastala iz Uljanika, znala uzimati bodove Dinamu, a u Zagrebu to uspjela samo dvaput, zadnji put ujesen 2016. dok je „modre” vodio Ivajlo Petev, a „zeleno-žute” Goran Tomić (1-1). Ove sezone je mijenjala i stožere i igrače...

- Pratimo je, u zadnjih sedam utakmica je izuzetno stabilna i organizirana, osobito defenzivno. Brane se sa 5-3-2, imaju lijevo brzoga Gržana, napadač Japanac je jako zanimljiv, dobro ulazi u dubinu, iza leđa, mogu napraviti dosta problema. No, imaju i strukturu momčadi kojoj moramo dati značajan respekt. Ponavljam, mi smo ti koje se pita, bit će nam Istra tvrd orah, ali nadamo se da ćemo tu stepenicu uspješno proći.

Trener Puljana Danijel Jumić rekao je kako računa da će se Dinamo „potrošiti protiv Villarreala”.

- Nas više brine mentalna potrošnja, kako da igračima vratimo fokus. Fizička potrošnja jest velika, da, ali glava je ta koja te natjera da ideš preko svojih fizičkih limita, a to će biti u ovom nadmetanju presudno. Sigurno ćemo kombinirati, osvježiti momčad, ali svaki od 15-16 igrača koji će nastupiti moraju ostaviti srce i dušu na terenu jer ova tri boda jednaka su polufinalu Europske lige – slikovito je poručio Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:19