SCREENSHOT/YOUTUBE/DINAMO
KONKRETNA POMOĆ

Dinamo donirao 10 kontejnera ljudima pogođenima potresom: ‘Ovo selo je posebno, imali smo poseban motiv!‘

Modri su donirali stanovnicima upravo ono što im je najpotrebnije nakon potresa
Piše: SNObjavljeno: 16. siječanj 2021. 18:36

Dinamo je prije dva tjedna prvi put posjetio Banovinu nakon potresa, a sad su donijeli veću pomoć tamošnjem građanstvu.

Naime, kako je objavila službena stranica kluba, donijeli su 10 kućica za one koji su ostali bez krova nad glavom.

"Prije svega želimo najiskrenije i od srca zahvaliti svima onima koji su se svojim donacijama uključili u akciju zaklade i koji su odlučili u ovim teškim vremenima pomoći pojedincima i obiteljima s područja nastradale Banovine. Ujedno zahvaljujemo svima koji su uložili trud u ostvarenje jedne ovakve velike akcije.", oglasio se klub na službenoj stranici.

Zaklada Nema predaje i klub skupili su 667.844,65 kuna, a upravni odbor zaklade donio je odluku da će pomoći selu Pecki koje je udaljeno 15 km od Petrinje. Riječ je o selu u kojem živi manje od 100 stanovnika čiji su domovi većinom uništeni ili oštećeni u potresu te koje je jako nastradalo još u Domovinskom ratu.

"Volio bih da sam nekom drugom prilikom ovdje, a ne zbog ove tragedije. Mi smo već dva dana nakon potresa bili ovdje. Ovo selo je posebno, ima povijest iza sebe, bila je ovdje prva linija obrane tijekom Domovinskog rata. To daje poseban motiv da pomognemo", poručio je trener Mamić.

Dinamova zaklada, Zaklada Nema predaje, pokrenula je krajem prosinca akciju prikupljanja novčanih donacija za pomoć stanovnicima područja pogođenih potresom u Banovini. Osim igrača, trenera, kluba, te drugih partnera, u pomoći je sudjelovala i zaklada Manchester Uniteda koja je donirala 10.000 eura.

Evo kako je to izgledalo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:18