RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
19 GOLOVA U 4 UTAKMICE

Dinamo igra kao City! Sjajni Ivanušec i Baturina, Mišićeva i Tolićeva remekdjela, a ovaj igrač je poseban

Jedini je zabijao na četiri fronta. Za klub u Ligi, Kupu i Europi te za reprezentaciju.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. listopad 2021. 20:18

Dresovi kao Manchester City, igra kao Manchester City. To bi bio najkraći zaključak onoga što je Dinamo napravio u nedjelju protiv Hrvatskog dragovoljca. Može netko reći da je suparnik bila najslabija momčad lige, ali zabiti osam golova bilo kome u službenoj, natjecateljskoj, utakmici, nije jednostavno i često. Primjerice, Dinamo je zadnji put osam pogodaka postigao još 2005. godine, u Kupu protiv niželigaša HAŠK-a. Na klupi je bio Josip Kuže, igrali su Marić, Bošnjak, Zahora, Ljubojević, Ćorluka...

Još samo Euroliga

Dinamo je u velikom nizu. Šest pobjeda zaredom, u zadnje četiri čak 19 postignutih golova, tih osam golova zabilo je čak sedam igrača. Puno bi se dobrih stvari i pojedinaca moglo izdvojiti iz tog dvoboja, od sjajnog Ivanušeca, koji već u kontinuitetu igra izvrsno i gledajući dulje razdoblje najbolji je Dinamov igrač. ‘Mali” Baturina? Definitivno ga se isplati čekati i gledati. Mišićev slobodnjak je remek-djelo, kao i Tolićeva majstorija, Špikićev navođeni projektil, Bulatov prvijenac ili Livakovićeva obrana kad se činilo da može slobodno odrijemati. Svi su oni obilježili ovaj dvoboj, ali ovom bismo prilikom istaknuli Luku Menala. I njegovu zanimljivu statistiku.

Naime, iako je BiH reprezentativac protiv Sigećana zabio svoje prve HNL golove za Dinamo (ukupno ih ima sedam), već je vlasnikom neobičnog pothvata. Naime, trenutno je Menalo jedini Dinamov igrač koji je ove sezone zabijao u HNL-u, Kupu, Europi te još i za reprezentaciju. Na sva četiri fronta!

- Još trebam zabiti u Europskoj ligi (taj jedan je zabio u kvalifikacijama Lige prvaka, nap.a.), ha,ha - javio se u ponedjeljak Menalo iz kampa BiH reprezentacije koju čekaju nove akcije.

No, naravno, prvo smo se bavili Dinamom. Koji mu je potez protiv HD-a bio najbolji, najdraži, jedan od dva gola ili asistencija?

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Najdraži mi je, iskreno, naš pristup. Nakon onakve europske utakmice, gdje smo pokazali zajedništvo, dolazi nam Dragovoljac, nezgodna utakmica, namučili su mnoge. I mi pokažemo ovakvu želju i htijenje...

Od Slavena bez kiksa

Kaže da je presretan zbog toga.

- U 90. minuti se trgamo da ne primimo gol, želimo još zabiti, svi na terenu i oni koji nisu bili na terenu, svi želimo isto. To je ono što me najviše oduševilo i zbog čega sam posebno sretan - kazao je Menalo i priznao da nije dirao loptu glavom kod Bulatova ubačaja. Iako, bio bi hat-trick.

- Ma, nisam dirao loptu, a i draže mi je da je Bulat zabio svoj prvi gol za Dinamo, znam koliko mu to znači. I ja sam u nedjelju zabio prvi gol za Dinamo u HNL-u, bit ću iskren, promašio sam je glavom, pogodio sam ramenom. Ali, kažem, na kraju svega najvažnije je da smo odigrali takvu utakmicu, pobijedili, da stvarno u zadnje vrijeme igrao izvrsno. Zapravo, ako malo vrtim film, u HNL-u, osim onog poraza od Slavena na startu nismo imali kiks, igramo stalno dobro. A neki dan smo i u Belgiji pokazali koliko možemo.

I baš sad reprezentativna stanka? Koliko će taj prekid, putovanja igrača po cijelom svijetu, utakmice, utjecati na ovu formu, mogu li pokvariti sve ovo što je Dinamo izgradio zadnjih tjedana?

- Uvijek je tako, imamo puno reprezentativaca, ali uvjeren sam da nas ovo neće poremetiti i da nas neće skrenuti s puta. To zajedništvo, ta pozitivna atmosfera koja sad vlada, ostat će i nakon pauze i siguran sam da ćemo nastaviti ovaj niz. Čekaju nas Rijeka i Rapid, dva važna i teška gostovanja, sposobni smo i tamo pokazati koliko vrijedimo. Svi znamo da je Rijeka dobra, to se i vidi ove sezone, znamo što nam znači susret s Rapidom, ali ne sumnjam da ćemo nastaviti ovdje gdje smo stali.

Stvarno je sve super

Osobno je zadovoljan, to se može razaznati iz glasa.

- Jesam, zadovoljan sam. Naravno, svaki igrač želi igrati još više i bolje, ali konkurencija u Dinamu je trenutno velika i jaka, jasno da ne mogu svi igrati koliko bi željeli. Sretan sam što igramo dobro i pobjeđujemo, Dinamo stvarno ima 25-26 igrača koji su visoka kvaliteta i to potvrđujemo u svakoj utakmici. Kad dobijem priliku, dajem sve od sebe, ne mogu se požaliti, stvarno je sve super i neka tako nastavimo.

A što se tiče reprezentacije, tu nije takvo svjetlo. BiH još ne zna za pobjedu u kvalifikacijama?

- Da, i protiv Kazahstana smo primili gol na samom kraju, nismo dosad imali sreće. Ali, još imamo realne izglede za play-off, čekaju nas dva teška gostovanja u Kazahstanu i Ukrajini, vjerujem da ćemo nakon njih imati jasniju sliku, ali i bolju situaciju što se tiče mogućeg plasmana na Svjetsko prvenstvo - optimističan je Menalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:39