Dinamu doslovno svi ”gledaju u leđa”
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
ČUDESNA RAZLIKA

Dinamo je apsolutni vladar bivše Juge, vrijedi više nego Zvezda i Partizan zajedno! HNL ‘poderao‘ regiju

U prvih 10 klubova čak je šest iz HNL-a. Još jedan dokaz da je to najbolja liga u regiji
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2021. 15:36

Dinamo je nesumnjljivo nogometni kralj ovih prostora, bez obzira što mu HNL tron visi za "gol-razliku". Jedna fotografija, koja se dijeli društvenim mrežama, možda i najbolje pokazuje koliko su Modri "odmaglili" od svih u Hrvatskoj, ali i u usporedbi s klubovima iz bivše države...

"Na putu prema gore", napisao je i podijelio fotografiju Kristijan Japec, glasnogovornik Gorice i dokazao koliko je njegov klub napredovao (po Transfermarktu).

Gorica je s ukupnom vrijednosti čak na sedmom mjestu ako se uračunaju klubovi sedam država nekadašnje Jugoslavije (računamo i Kosovo kao državu), no vrh - bode u oči.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dinamo je na tronu sa 103,7 milijuna eura vrijednosti, što znači da vrijedi više nego Crvena Zvezda (57.7) i Partizan (35.2) zajedno.

Rijeka je trećem mjestu (24,4) s tek neznatnom prednošću ispred Hajduka (22,9), a zanimljivo Osijek, koji s pravom lovi tron HNL-a, nalazi se na šestom mjestu.

Ako se uzme u obzir uloženo i dobiveno, nema sumnje da su Slavonci (odnosno njihovi mađarski vlasnici) najbolje maksimalizirali svoje resurse. I trenutačno su na prvom mjestu.

Inače u prvih 20 su svi klubovi iz HNL-a, a evo kako to izgleda...

image
Klubovi usporedba
SCREENSHOT/FACEBOOK Screenshot/facebook

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:41