StoryEditor
CROPIX
 TOM DUBRAVEC
VELIKI KAPETAN

Dinamov borac postao je najtrofejniji igrač Modrih u povijesti! Evo koga je sve ostavio iza sebe!

Izdvojio se time i dosad vodećeg trija, Butina i Mikić imat će zauvijek 16 igračkih trofeja
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2020. 14:38

Pisali smo već da Arijan Ademi, osvajanjem ovog naslova prvaka, postaje najtrofejniji Dinamov igrač u povijesti, to je njegov 17. trofej. Izdvojio se time i dosad vodećeg trija, Tomislav Butina i Mihael Mikić imat će zauvijek 16 igračkih trofeja. Igor Bišćan i Cruz Sammir ostali su na 15.


A tko, osim Ademija prednjači u aktualnoj momčadi? Zanimljiv je podatak da nakon kapetana najviše trofeaj ima - Amer Gojak. Osvajanjem naslova prvaka BiH reprezentativac u svoju će vitrinu staviti deveti pehar. Osvojio je čak tri dvostruke krune, u sezonama 2014./15., 2015./16. i 2017./18., a prošlog ljeta je svojim pogotkom protiv Rijeke Dinamu donio Superkup. Lanjski i ovaj naslov, za ukupno pet recki hrvatskog prvaka.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

Ostane li Gojak u Dinamu i nakon kraja sezone i bude li se igrao Superkup s obzirom na gust raspored, na ljeto bi mogao postati dvoznamenkasti po broju trofeja.

Nakon Gojaka, u ovoj momčadi Dinama najviše trofeja imaju Petar Stojanović i Nikola Moro, obojici će ovo biti sedmi uspjeh s Modrima, Dominik Livaković uzet će svoju petu 'kantu'. Svoj sedmi trofej u Hrvatskoj uzet će Mario Gavranović, s time da je on dvostruku krunu osvojio s Rijekom, pa će, kao i Livaković imati pet uspjeha s Modrima. Vjerojatno će se tim trofejem i oprostiti od Dinama.

VJEČITA LJESTVICA TROFEJA (uključujući ovaj naslov u HNL-u)
Arijan Ademi 17
Tomislav Butina 16
Mihael Mikić 16
Igor Bišćan 15
Sammir 15

TROFEJI U AKTUALNOJ MOMČADI (uključujući ovaj naslov u HNL-u)
Arijan Ademi 17
Amer Gojak 9
Petar Stojanović 7
Nikola Moro 7

Linker
22. lipanj 2020 17:18