RONALD GORSIC/CROPIX
STRAŠAN VEZNJAK

Dinamov dragulj uoči sudara u ‘El Croaticu‘: ‘Ovoga puta će atmosfera na Poljudu ići nama u korist‘

‘Optimist sam i za Hajduk i za Ferencvaros, nadam se da ćemo trijumfirati u oba sudara‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. rujan 2020. 13:07

Sezona je sjajno počela za Lovru Majera. Zabio je dva pogotka protiv Lokomotive na startu prvenstva, isti broj pogodaka utrpao je Grcima za U-21 reprezentaciju u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na terenu djeluje odlično, gledamo onog Majera kakvog smo već očekivali gledati i prije. No, znamo da je imao problema s kontinuitetom ili, drugim riječima, manjkom prilika.
Prvo smo ga pitali nešto o onome što je prošlo, o reprezentativnim ogledima protiv Grka i Čeha.

- Zadovoljan sam kako smo odradili te dvije utakmice. Naravno, više s prvom protiv Grka koju smo odigrali fenomenalno. Kad su Česi u pitanju, nismo se uspjeli prilagoditi njihovoj igri. Prihvatili smo njihovu tvrdu igru, ispucavanje dugih lopti, preskakanje igre. Držim da smo ogled u Českim Budejovicama mogli puno bolje odigrati. Imali smo i dvije dobre prilike, da smo zabili, mogli smo doći do pobjede i sad imati lakšu situaciju u borbi za Euro. Međutim, i dalje vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo. Uvjerenja sam da do konca možemo pobijediti sve četiri utakmice - kazao nam je u uvodu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Zaista je bilo krasno gledati Majera, pogotovo protiv Grčke, ali prije toga i u HNL-u. Može se uživati u njegovoj igri. Je li konačno ‘to ta sezona’?
- Iskreno, uopće to ne gledam na taj način. Je li to ta sezona u kojoj ću ja pokazati tko sam i što sam? Ma ne, uopće stvari ne postavljam na taj način. Igram kao i inače, super se osjećam, dobro sam se pripremio. Psihološki i tjelesno. Najbolji opis mog trenutačnog stanja bio bi - jednostavno uživam u nogometu, svaku minutu na svakoj utakmici. Na vidjelo dolazi sve što sam radio, ušao sam dobro u sezonu, sretan sam zbog toga. Mislim da će sve ići još bolje i bolje, da ću iz utakmice u utakmicu pokazivati sve više. Dolazi vrijeme u kojem ću pokazati zašto sam došao u Dinamo, držim da to mogu.
Velika je stvar jest činjenica da je konačno dobio pravu priliku, jer igrač se postaje samo ako se igra, nitko nije napredovao na klupi za pričuve, takav se još nije rodio.

Svi žele igrati na Poljudu

I Majer kaže da je definitivno za igrača najbitnije igrati.
- Da, sad sam dobio priliku igrati na svakoj utakmici. Iako, za mene je riječ “prilika” zapravo neadekvatna. Valjda se podrazumijeva da ću igrati ako na treninzima to zaslužim. Zašto bih morao čekati priliku ako sam spreman, ako dobro igram i pokazujem se na treninzima? No, dobro, sad igram, uživam, mislim da sam dosad pokazao dosta. Želim igrati što više, pobjeđivati, raditi što bolje stvari na travnjaku.
S obzirom da sastav određuje Zoran Mamić, ne možemo znati hoće li ih obojicu odmah od starta gurnuti na travnjak u velikom, najvećem hrvatskom derbiju u subotu na Poljudu. Međutim, ako bude igrao, bit će to debi Lovre Majera za Dinamo na El Croaticu u gradu pod Marjanom. Podatak je zanimljiv, Majer nikada nije igrao na derbiju u Splitu.

image
Lovro Majer
RONALD GORSIC/CROPIX

Točnije, protiv Hajduka je dosad odigrao samo 13 minuta, u onom maksimirskom remiju (1:1).
- Da, nikada u Dinamovom dresu nisam igrao na Poljudu. Ne znam kako se to dogodilo, ali jest činjenica. Tako je, kako je... Nije mi to najdraže za čuti. Jer, najveći hrvatski derbi svi žele igrati, to je jasno. Da se razumijemo, svaki igrač želi igrati na svakoj utakmici, ali pogotovo s Hajdukom jer je to kruna HNL-a, derbi svih derbija u našem prvenstvu. Meni se, eto, poklopilo da na Poljudu nisam igrao, da sam ukupno u najvećem derbiju skupio samo tih nešto više od deset minuta. Sad se baš jako veselim derbiju na Poljudu, jer se nadam da ću igrati svoj prvi veliki derbi.
Je li Dinamo favorit na Poljudu?
- Mislim da jesmo! Dinamo je favorit u svakoj utakmici koju igra u HNL-u. Od nas se na domaćoj sceni uvijek očekuju pobjede. Ovoga puta će atmosfera na Poljudu ići nama u korist, jer je neće biti. Igra se pred praznim tribinama. Kad sam kazao da smo favoriti, mislio sam i na tu činjenicu. Međutim, kako se ono kaže, Hajduk je - Hajduk! Bez obzira na remi sa Slavenom Belupom, Splićani su dobro startali u sezonu. Držim da Hajduk ima dobru momčad, ali na koncu će sve ipak ovisiti o nama. Ali, o snazi Hajduka najbolje govori podatak da imaju četiri mlada reprezentativca, Vuškovića, Čolinu, Nejašmića i Dolčeka.

Škakljivo u Rumunjskoj

Nakon Hajduka, slijedi ‘utakmica godine’, ona s Ferencvarosem u Budimpešti. Protiv Cluja bilo je jako gusto. Može li Dinamo preko Mađara krenuti po Ligu prvaka?
- Bilo je uistinu škakljivo u Rumunjskoj, hvala Bogu, prošli smo. To je najbitnije. Igrali smo prvu europsku utakmicu sezone, samo jednu na gostovanju, nije se moglo niti očekivati da će biti jednostavno. Vjerujem da ćemo protiv Ferencvarosa u Budimpešti biti bolji nego protiv Cluja. Nadam se pobjedi i prolasku dalje. Mislim da smo spremni za trijumf. Da, optimist sam i pred Hajduk i Ferencvaros, nadam se pobjedama, a tako misli i naša kompletna momčad - zaključio je Majer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:54