Dario Špikić (desno)
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
MLADI REPREZENTATIVAC

Dinamov talent otišao u Rijeku, dijete Modrih se vraća na Maksimir!? Trebao je biti Pjacin nasljednik...

Bio je predodređen za nasljednika Pjace ili Brekala, nestrpljivo je otišao u Hajduk, pa u Goricu...
Piše: T. Ničota/D. AntolićObjavljeno: 22. siječanj 2021. 16:45

Utakmica s Rijekom potvrdila je neke zaključke iz prvog dijela sezone, a koji su možda ostali skriveni u odličnim Dinamovim rezultatima i dobrim igrama, pogotovo u Europi. Između ostalog zaključak da Dinamo ima širok kadar, dosta igrača, ali ipak nedovoljan broj onih koji u ofenzivnom dijelu donose preokret.

Gavranović je, zapravo, bio jedini džoker, imao je zicer koji nije zabio, ostali igrači s klupe malo toga mogu donijeti u ovakvim, teškim utakmicama. Atiemwen je pogodio protiv WAC-a, vrijedan gol, ali ničime nakon toga nije pokazao da je klasa za ozbiljnije stvari, Hajrović bljesne, ali nikao da se kontinuirano upali, Tolić još nije napravio taj iskorak da bude igrač prevage, Ćuže nikako da dođe u ozbiljniji plan.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Tu je Dinamo “tanak” i tu Modri trebaju još igrača, pogotovo na krilu, gdje su sad tek Mislav Oršić i Lirim Kastrati. Jedno od imena koja su na ozbiljnom Dinamovom radaru na toj poziciji je i Goričin Dario Špikić. Igrač koji je stasao u Dinamu, bio predodređen da bude nasljednik Pjace ili Brekala, nestrpljivo je otišao u Hajduk, otamo u Goricu, a nakon jako dobre jeseni sad je opet u Dinamovim razmišljanjima, kako saznajemo, u Maksimiru o njemu ozbiljno pričaju.

A ne samo to, bez obzira na izvjestan dolazak Daniela Štefulja, Dinamo je svejedno zainteresiran i za goričkog lijevog beka Marijana Čabraju, pa bi on mogao u ovom prijelaznom roku potpisati za Dinamo. Navodno postoji opcija da obojica kao Dinamovi igrači ostanu u Gorici do ljeta.


Inače, Roko Jurišić, 19-godišnji lijevi bek iz druge momčadi Dinama, potpisao je danas trogodišnji ugovor s klubom s Rujevice. Jurišić, koji je stasao u Maksimiru, tako raskida s Dinamom i postaje nogometaš Rijeke. Kako Bijeli prodaju Daniela Štefulja koji će od ljeta igrati za Dinamo, jasno je da na Kvarneru očekuje igračku afirmaciju.


Osim njega Rijeka želi i druga pojačanja i prinove ove zime, ali poslove nije lako dogovoriti. Jedna od meta je Robert Mudražija, veznjak Kopenhagena, koji se kod nas afirmirao u Osijeku, a još prije toga igrao za Zagreb. Mudražija bi se volio vratiti u HNL, međutim, zapinje oko dogovora Rijeke i Kopenhagena. Danci su ga platili Osijeku 2,7 milijuna eura. Rijeka bi ga uzela na posudbu s pravom otkupa, a sporna je cijena za koju će ga moći otkupiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:09