GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MODRI PICKOVI

Dinamu je pobjegao veliki HR talent, no njegov kum ne bi smio! Ovi bi mladići mogli završiti u Maksimiru

Roko Šimić je aktualna hit priča hrvatskog nogometa, mladi napadač zabija kao na traci
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. listopad 2021. 07:07

Pratili smo njegov put do Red Bulla u Salzburgu, od malih nogu. Naravno, pratili su ga i skauti Dinama i bili su proturječni. Nikad ga nisu previše spominjali, bili su zaokupljeni nekim drugim imenima.

Rokov otac Dario imao je drugačiji put, ima iskustva i zna da ne vode svi putevi u raj preko Dinama. Ali, ne možemo znati što bi bilo da je Dinamo ozbiljno zapeo, da je Dinamo prepoznao juniora i da ga je htio dovesti kao što je svojedobno bio uporan pri dovođenju Kovačića, Ćorića, Kneževića, More, Baturine...

Prevelika svota

Uglavnom, kad je Šimić počeo igrati za Lokomotivu seniorske utakmice, kad je postalo očito da će napraviti taj najteži iskorak, Dinamo je “bacio oko”. Ali, bilo je kasno. Red Bull je već stavio pipke, nije bilo povratka. I, koliko god svih ovih godina Dinamo i Lokomotiva imali “bratski odnos” i prešutno prvo prvokupa, iznos koji je ponudio Red Bull bio je nedostižan za Dinamo u datom trenutku. Roko Šimić u godinu dana je preskočio nekoliko stepenica, od “možda bude” postao je “sigurna oklada” i Dinamo nije tu reagirao na vrijeme, a kad su u Maksimiru htjeli spasiti stvar i dovesti Šimića proteklog ljeta shvatili su da je već preskup.

Gol za Hrvatsku: Šimić i Kačavenda odlično se razumiju na travnjaku, veliki su prijatelji i - kumovi

A Lokomotiva (ovog puta) nije dala skonto, Lokomotiva ima sad i druge izbore i ne moraju svi igrači ići u Dinamo. Bilo je tu i trzavica između Maksimira i Kajzerice, bilo je trzavica i unutar Dinama, “kako je mogao promaknuti takav talent, tko je kriv”...

Ali, Roko Šimić je sad prošlost, Dinamo tu više nema što napraviti, ali u Maksimiru ne smiju propustiti Lukasa Kačavendu. Bio bi veliki udarac za Dinamo da dva najveća talenta s Kajzerice, iz kluba koji je donedavno bio “filijala”, pobjegnu u inozemstvo.

image
Lukas Kačavenda
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Međutim, nije ni to kraj. Dinamo je prije dvije godine imao “šapu” i na Dionu Dreni Belji. Bio je u Maksimiru na razgovoru, međutim, Dinamo je tada imao većih problema izvan travnjaka nego u nogometnim pitanjima, bili su u Maksimiru neodlučni, a Beljo je iz Cibalije otišao u Osijek. Danas je on zanimljiv igrač, zabija u Istri, za njega se raspituju mnogi menadžeri i skauti, a spominje se i u Maksimiru.

Nije realno

Međutim, kad znamo aktualne odnose Dinama i Osijeka, teško je vjerovati da bi tu moglo doći do dogovora, dok god je u Osijeku Nenad Bjelica. Beljo je Osijekovo blago, zašto bi ga prodali najvećem rivalu? No, biznis je biznis, ako ga Dinamo poželi, možda postoji model transfera, takvog napadača Dinamo bi sigurno znao iskoristiti i valorizirati.

Treći na tom popisu, a pričamo samo o mladim igračima koji su već zakoračili u seniorski nogomet, bio bi Šibenčanin Niko Rak. Njega su već pratili skauti Manchester Cityja, znači da vrijedi, Dinamu bi bio zalog za budućnost.


Dinamo je “možda” malo zaspao, ali ovo su igrači koji bi probudili stare navike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:07