StoryEditor
 GORAN MEHKEK/CROPIX
Komentar nakon utakmice

Dinamu se ovako nešto nije dogodilo šest godina: Igra i na pripremama mora biti bolja od ove

Modri su prvi put opasno priprijetili Ivušiću u 88. minuti, bio je to prvi udarac u okvir gola
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2020. 08:00

Najbolja momčad restarta HNL-a uzela je bod u Maksimiru. Radi se, ovaj put, o Osijeku. U pet kola skupili su Osječani 11 bodova, bili su u Zagrebu bliži sva tri od svog renomiranog suparnika i novog/starog prvaka. Gledamo li samo ovih pet utakmica nakon povratka nogometa, Dinamo bi na ljestvici s osam bodova bio između četvrtog i šestog mjesta.

Zamislite da je početak sezone ili da se Dinamo još uvijek za nešto bori, da mu ‘visi’ Europa, da tako teško osvaja bodove! Bilo bi nervoze, tko zna čega još...

Dinamo je uzeo naslov i, kako je rekao sam Jovićević, počeo se pripremati za europske utakmice. Imaju Modri taj privilegij da mogu u lipnju tempirati formu i isprobavati momčad za ono što slijedi u rujnu, listopadu. Ostavio je Jovićević vani Oršića, počeo s Marinom, pokušao ‘upariti’ Petkovića i Kulenovića, Ademija je prebacio na stopera, Ćuže je igrao desnog beka...

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Bilo je tu testova i eksperimenata, važe Dinamov trener, bilježi plusove i minuse, međutim, koliko god imao prostora za takve rotacije i dugoročni cilj - Europa, Dinamo mora igrati bolje, pokazati više. Evo, jedan podatak. Nakon gotovo šest godina, kad je zaredom upisao 0:0 sa Splitom i Zagrebom, Dinamu se nije dogodilo da dvije utakmice zaredom ne zabije pogodak!

A sad mu se dogodilo. K tome, protiv Osijeka Modri su prvi put opasno priprijetili Ivušiću u 88. minuti, bio je to prvi udarac u okvir gola! Osijek je bio konkretniji, opasniji, češće u Dinamovom šesnaestercu, kao i prošlog tjedna Gorica.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

I to su detalji koji moraju brinuti Jovićevića, jer, tko god da igra, koji god eksperiment bio u pitanju, Dinamova letvica je viša od ovih razina. Upravo zato što ima toliku prednost, što je već osvojio naslov, Dinamo mora i pokazati tu šampionsku crtu. A dosad je nije pokazao.

Uzmimo da su ovo doista pripreme, da Dinamo uigrava linije za Europu i da to može biti kakav-takav alibi. Znate kako treneri na pripremama kažu: rezultat nije u prvom planu, ali uvijek je lijepo pobijediti. Da, čak i za pripremne utakmice ovo je premalo što Dinamo pruža.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Ako spominjemo dobre strane u Dinamovoj igri, istaknut ćemo Joška Gvardiola koji je odigrao odličnu partiju, praktički, bez pogreške. Lovro Majer sjajno je proigrao Kulenovića, bio je to najbolji Dinamov potez na utakmici, mladi napadač nije uspio zabiti. I da, Livaković, ovog puta jedna prava obrana, ali i ona je bila spasonosna. Mršavo, skromno, što se Dinama tiče, očito će se Dinamovi navijači morati naoružati strpljenjem.

Linker
05. srpanj 2020 08:30