StoryEditor
Ivica Kulešević
 GORAN MEHKEK/CROPIX
ARHITEKT USPJEHA

Dobili su Hajduk i Rijeku, remizirali na Maksimiru, ali njihov trener za nečim žali: ‘Padali bi rekordi!‘

Odluka o drugom mjestu može pasti u zadnjem kolu, a tada će se možda vratiti i navijači
Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. srpanj 2020. 10:18

Da je Osijek najučinkovitiji u nastavku natjecanja nakon njegova prekida zbog koronavirusa, to svi znaju i o tome svjedoče rezultati i bodovni učinak Bijelo-plavih. Sve učinjeno “potpisao” je njihov trener Ivica Kulešević. Iako, on je od onih, rijetkih, koji će zasluge uvijek rado i sretno pripisati svima, a svoj učinak prepustiti na prosudbu drugima.
 

Bez lažne skromnosti

Dakako, dobronamjernima i objektivnima u prvom redu. A njegove su zasluge sasvim sigurno goleme!

- Ne patim od lažne skromnosti, neka drugi o našim rezultatima govore i sude, ali reći ću, imam izvrsne igrače i sjajno posloženu situaciju u klubu. Medijska mi pozornost u smislu gladi za bilo kakvom senzacijom i otvaranjem problema ne treba, a i nema ih. Uvijek ću biti i iskren i otvoren u javnom nastupu, ali u ovom trenutku i finišu sezone neka pitanja koja mi se postavljaju i ne doživljavam dobronamjernima - kazao je Ivica Kulešević.

Otkako je nastavljeno natjecanje, Osijek je u njemu najučinkovitiji, narodski rečeno - dere li sve, dere. Kao da Kulešević za to ima neku posebnu formulu uspjeha...

- Nema takve formule, nemam je ni ja. U poslu kojim se bavim želim biti svoj. Imam kvalitetne igrače koji uživaju moje povjerenje i koji me u mojim idejama i zahtjevima prate. Zajednički nam do sada otkako je nastavljeno prvenstvo ide jako dobro - rekao je Kulešević.

Jednom će i stati, navijači Osijeka, a i vi sami, nadate se da će to biti u što daljoj budućnosti.

- Nego što, pa ne ide sve u životu sve uvijek uzlaznom putanjom. Bože moj, biti trener u nekom klubu ne traje vječno, nije ni Osijek moja djedovina. Iskreno rečeno i odbijam živjeti pod tim stresom da mi od jedne utakmice, od jednog plasmana u Kupu ovisi karijera - izjavio je Kulešević.

Jedini je od stratega u HNL koji nema čvrsti trenerski ugovor s klubom.

- Točno, ali u razgovoru s predsjednikom Ivanom Meštrovićem, koji je kada sam preuzimao momčad bio na toj dužnosti, postigao sam usmeni dogovor. A što mi treba papir i ugovor, uzajamno povjerenje i poštenje najveće su jamstvo.
 

Padali bi rekordi

Pobijedio je sa svojom momčadi Hajduk u Splitu, prije toga Rijeku u Gradskom vrtu, prije toga i odigrao neodlučeno s Dinamom u Maksimiru, postali su hit nastavka prvenstva, tu su na tablici, jako blizu konačnom cilju, osvajanju drugog mjesta, ali Osijekov strateg za nečim ipak jako, silno žali.

- Mjere koje su odredili epidemiolozi sigurno su opravdane sa zdravstvenog stajališta. Ali, uvjeren sam, da nije te nesretne pandemije zbog čega je uslijedio i prekid prvenstva i u njegovom nastavku ograničen broj posjetitelja utakmicama, u našem bi Gradskom vrtu padali rekordi u broju gledatelja - podvukao je Kulešević.

Dvodnevni odmor

Nije ponovio više puna nam napomenuto, ali mi ćemo...

- Najvažnije mi je da održimo bodovnu bliskost s Lokomotivom koja nam je najozbiljniji konkurent za drugo mjesto i koja nam dolazi u goste u posljednjem kolu. To vidim kao dan kada će pasti odluka, a daj Bože da tada i budu ukinuta sva ograničenja u broju posjeta gledatelja jer će nam naši navijači biti najvažnija podrška a i potvrda da je taj opasni virus napokon zaustavljen - zaključio je trener osječkog prvoligaša Ivica Kulešević.

Inače, nakon pobjede nad Hajdukom dugo su Bijelo-plavi putovali do grada na Dravi. Autobus ih je dovezao na parkiralište stadiona u Gradskom vrtu u ponedjeljak iza sedam sati. I odmah su se uputili svojim domovima. A za nagradu za pobjedu na Poljudu trener Ivica Kulešević im je svima podario dvodnevni odmor, pa će idući trening imati tek u srijedu.

Linker
26. kolovoz 2020 19:44