VLADO KOS/CROPIX
ZARAZA U HNL-U

Pala je konačna odluka! Ništa od utakmice u Gradskom vrtu, dvojica nogometaša Lokomotive imaju koronu

Lokosi su već početkom sezone imali velikih problema kada su petorica su igrača bili zaraženi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. listopad 2020. 11:22

Dvojica nogometaša Lokomotive pozitivni su na COVID-19, a petorica pokazuju simptome zaraze, pa je Povjerenik za natjecanje Prve HNL, Josp Brezni, donio logičnu odluku i odgodio utakmicu koja se u nedjelju trebala odigrati u osječkom Gradskom vrtu u 17.05.

Evo i službene odluke o odgodi:

„Temeljem članka 4. i 54. Propozicija natjecanja HT Prve HNL, donosim odluku o odgodi utakmice Osijek – Lokomotiva, koja se trebala odigrati u nedjelju, 18. listopada 2020. 17.05 sati. Utakmica će se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se naknadno odlučiti.

Lokomotiva je u nedjelju dostavila obavijest da je kod dvojice igrača testiranjempotvrđena zaraza koronavirusom, te da još petorica igrača, koji su s momčadi u Osijeku, imaju simptome koji ukazuju na moguću zarazu, pa je stoga zatražila odgodu utakmice. Kako bi se izbjeglo daljnje moguće širenje zaraze i na sve ostale sudionike, neophodno je utakmicu odgoditi dok nadležni epidemiolog ne donese rješenje o daljnjem postupanju i dok se ne napravi dodatno testiranje cijele momčadi i utvrdi stanje.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu o čemu će se naknadno odlučiti.” - piše u odluci o odgodi, koju je potpisao Povjerenik za natjecanje Prve HNL, Josip Brezni.

Lokomotiva je, eto, opet pod udarom COVID-a 19! Podsjetimo da su Lokosi već početkom sezone imali velikih problema s koronavirusom, tada je COVID-19 poharao svlačionicu kluba s Kajzerice i petorica su igrača bili zaraženi.....

Inače, prema propozicijama Hrvatskog nogometnog saveza, utakmica se može odgoditi ukoliko neki klub ima najmanje šestoricu pozitivnih igrača. Lokosi zasad imaju dvojicu i petoricu suspektnih i to je specifična i dosad još nedoživljena situacija u našem nogometu. Sve se, naime, događalo praktički na dan utakmice, pa je tako otvorena i mogućnost da se kod još nekih igrača pojave simptomi zaraze. U svakom slučaju, odluka o odgodi je logična, jer da se utakmica odigrala, postojala bi velika potencijalna opasnost da sportska priredba postane žarište zaraze.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:07