Jerko Leko Gundel-Takacs

 Foto: Tomo Ničota
POSEBNA SURADNJA

Dva metra visoki mladi reprezentativac stigao u 2. HNL: ‘Pa, gdje je ovo bilo realno do prije godinu-dvije!?‘

Bivši mađarski mladi reprezentativac Bence Gundel-Takacs pojačao redove drugoligaša
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2022. 16:21

Bence Gundel-Takacs, 23-godišnji i 200 centimetara visoki mađarski vratar, novi je igrač drugoligaša Jaruna. Pomalo iznenađujuće jer nisu u Jarunu tražili novog vratara, no, mladić koji je bio i U-21 reprezentativac Mađarske stigao je na posudbu iz Fehervara do kraja sezone.
- Znam tamo ljude otprije, ponudili su nam dugoročniju suradnju. Nismo inzistirali na vrataru, ali u tom razgovoru oni su izrazili želju da ga posude, da vidimo može li nam pomoći. Došao je kao prvi golman, ali vidjet će kako će se to razvijati, nitko nema zacementirano mjesto. No, pričali smo o nekoj daljnoj suradnji, oni će pratiti sve naše utakmice, možda će i njima neki naš igrač sviđati, već su se raspitivali za neke od njih, pa ovo bude neki prvi korak te suradnje. A i za naš klub je zanimljivo da se napravi još jedna takva suradnja osim ove s Lokomotivom - rekao je trener Jaruna Jerko Leko, upoznavajući mađarskog vratara s novim suigračima i ljudima iz kluba.

image

Leko, Gundel-Takacs i predsjednik Jolić

Foto: Tomo Ničota


U kojem će smjeru ići ta suradnja, vidjet ćemo, zasad nema naznaka da bi se trebala pretvoriti u nekakvo financijsko ulaganje, priča je više bazirana na nogometu.


- Nas je najviše privuklo to što je Gundel-Takacs perspektivan vratar, možda bude dobar i za neke klubove u Hrvatskoj. Kažem, iz Fehervara su se već propitkivali za naše igrače, mi smo sad od njih uzeli igrača, da bismo im možda uskoro nekoga prodali, ha, ha... Ovo je početak suradnje, pričali smo i o prijateljskoj utakmici u Mađarskoj za vrijeme neke reprezentativne stanke, tko zna što nosi budućnost.


Svejedno, kad u 2. HNL dođe igrač koji je bio U-21 reprezentativac Mađarske, dođe iz tamošnjeg prvoligaškog kluba, to je i kompliment Jarunu i hrvatskom nogometu.
- Nije jednostavno doći u Drugu HNL, pogotovo strancima, ali to je zasluga reprezentacije i naših klubova koji igraju u Europi, naravno, to pomažu i naša poznanstva. Pa, gdje je bilo realno do prije godinu-dvije da u Jarun dođe U-21 reprezentativac Mađarske!? Polako se i tu malo dižemo, a mi koji možemo nešto poboljšati svojim poznanstvima to i radimo, zato smo i tu.
Kakve su sad ambicije Jaruna u nastavku prvenstva, prvi dio sezone odrađen je odlično, Jarun je u vrhu, trenutno šesti?
- Predsjednik Grgo Jolić je ambiciozan, želi da se do kraja borimo za Prvu HNL, da ostanemo minimalno tu gdje jesmo, da budemo stabilan drugoligaš. Normalno, ostanak u ligi je prioritet. Ne zanosimo se nekim čudima, ali da svi imamo ambicije, od predsjednika, mene, igrača, to svakako.


I zimski dolasci dokazuju tu ambiciju.
- Sad smo se kompletirali smo se, došlo nam je čak šest igrača. Marušić je došao na posudbu iz Zrinjskog na preporuku Jakirovića, Geljić je već poznato drugoligaško ime, Dajčer i Raul stigli su iz Lokomotive, došao je Horvat na desni bok. I sad još vratar iz Mađarske, vidio sam neke njegove utakmice, radi se o dobrom golmanu. Ovih šest pojačanja samo pokazuju koliko se ozbiljno radi u klubu i koliko se želimo uključiti u borbu za Prvu ligu. Ako svi budu zdravi, mogli bismo biti i bolji nego najesen - zaključio je trener Leko.

Linker
25. travanj 2024 15:27