DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
BITKA ZA DRUGU HNL

Provjereni hrvatski suci na utakmicama koji odlučuju o prvom mjestu: Bebek sudi Rudešu, a Pejin Varaždinu

Slijedom važnosti utakmica, u HNS-u su odlučili da bitne utakmice dobivaju provjereni suc
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. svibanj 2022. 13:41

Do kraja drugoligaškog natjecanja ostala su još tri kola, a većina utakmica ima ogromnu važnost, kako u borbi za titulu i plasman u elitni rang, tako i u borbi za ostanak. Podsjetimo da od sljedeće sezone Prva liga, kako će se ubuduće zvati drugoligaški rang, brojat će samo 12 klubova, pa će ove sezone iz nje ispasti ukupno pet klubova. Kako je odlučeno da druge momčadi Dinama i Osijeka više ne mogu participirati u ovom rangu, traže se još tri putnika u novu jedinstvenu 3. ligu.

Slijedom važnosti utakmica, u HNS-u su odlučili da bitne utakmice dobivaju provjereni suci, podsjetimo da je nedavni derbi između Rudeša i Varaždin sudio Dario Bel, proteklo kolo dalmatinski ogled dviju momčadi koje se bore za ostanak dodijeljen je Duji Strukanu.

Sljedeće 27. kolo započinje u petak s tri utakmice, a u prve dvije igraju oba pretedenta na Prvu HNL. Jarun i Rudeš će od 16.00 pred kamerama HNTV-a igrati na igralištu Kustošije, a dvoboj će voditi još uvijek najbolji hrvatski sudac Ivan Bebek. Sat i pol kasnije u Sesvetama počinje ogled istoimenog domaćina i lidera Varaždina, taj ogled će suditi Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjac. Spomenimo da će treći ogled u petak voditi Koprivničanka Ivana Martinčić, njoj je dodijeljen dvoboj Intera i BSK-a koji u Zaprešiću počinje u 19.00.

Linker
17. svibanj 2022 14:37