JAKOV PRKIC/CROPIX
DERBI U OSIJEKU

Dva udarna igrača protiv Hajduka startaju s klupe? ‘Na njih još mogu računati, ali na kapetana ne‘

‘Eros Grezda je sve bolji. Imponira njegovo htijenje da se vrati u prijašnju formu...‘
Piše: JL.Objavljeno: 22. kolovoz 2020. 11:54

Sve je tako čudno. Derbi je pred vratima. Hajduk je gost osječkog Gradskog vrta, a nema onog uobičajenog ozračja. Nitko nikoga ne pita “imaš li ulaznicu?”. Da, neće biti gledatelja, takve su mjere na snazi pa će i sraz Osijeka i Hajduka proći bez navijačkog huka s tribina. Ali, tako je kako je, pred praznim tribinama Osijek i Hajduk nadmetat će se za važne im bodove. Bijelo-plavi nisu ušli u prvenstvo kako su željeli i nadali se. Slavena Belupa nisu pobijedili, a sada kada su i drugi puta uzastopce domaćini, gore od želje za pobjedom.


- To su utakmice u kojima uvijek važnu, najčešće i presudnu ulogu odigra nadahnuće ne samo jednog pojedinca već svih aktera na travnjaku. Nadam se da će ta okolnost biti u našu korist - izjavio je trener osječkih Bijelo-plavih Ivica Kulešević.


Tijekom ovog tjedna kompletirao se njegov igrački kadar. Zdravi su i trenažnom procesu priključeni Petar Bočkaj, Laszlo Kleinheisler i novi napadač Ante Erceg. Zagonetan je Osijekov strateg kada se radi o njegovoj udarnoj momčadi s kojom misli ući u derbi. Izvjesno je, mađarski reprezentativac će biti u njoj, a Erceg i Bočkaj će vjerojatno biti posjednuti na klupu za pričuve i svoju minutažu dočekati u nekom trenutku derbija kada to Kulešević ocijeni shodnim i potrebnim nadajući se da će donijeti dodatni impuls njegovom sastavu.

Nije nepoznanica

- Nisam još odlučio, imat ćemo i danas još jedan trening, pa ću vidjeti, ali najbitnije je da su s nama i da na njih mogu računati, što naravno nije slučaj s našim kapetanom Milom Škorićem koji je isključen u prvom kolu i mora odraditi suspenziju - kazao je trener Kulešević.


Simpatizeri Osijeka, njegovi vjerni navijači s nestrpljenjem će čekati debitantsku minutažu Ante Ercega. Opće je uvjerenje da se radi o velikom pojačanju Bijelo-plavih. Njemu samom pak nova sredina i nije nepoznanica. Dok je igrao u Splitu suigrači su mu bili nekoć Osijekovi igrači Branko Vrgoč, Aljoša Vojnović, Josip Barišić, Igor Budiša i Dino Špehar. Igrao je tada s njim i Ante Majstorović koji ga je sada dočekao u Gradskom vrtu kao jedan od najboljih Bijelo-plavih, ali i Tomislav Radotić koji obnaša dužnost prvog pomoćnika trenera Ivice Kuleševića. Za brzo snalaženje u novom klubu i više nego dovoljno. A Erceg je u rođen u horoskopskom znaku strijelca što se od njega očekuje i da bude u Osijekovoj momčadi. Osim toga, kakav bi to bio napadač, strijelac, a da na majici ne nosi broj devet koji je i sam izabrao. Sutra će za njega biti poseban dan. Ljudi bi rekli prvo pa muško, i baš je tako, prva utakmica u novom klubu i odmah derbi. I k tome još protiv Hajduka, momčadi kluba u kojem je bio omiljen i igrao iznimno uspješno.

Gutieri je dobar

Povratak i jasno potpuni oporavak Bočkaja i Kleinheislera veliki su aduti s kojima računa Osijekov strateg. No, on ne propušta ni jednu prigodu ne naglasiti još nešto, još jednog igrača.


- Eros Grezda je sve bolji. Imponira njegovo htijenje da se vrati u prijašnju formu i od njega očekujem prave stvari. Sada već imamo priličnu širinu u kadru - veli Kulešević.


Ipak, nije on bezbrižan.


- Zbog ozljeda koje su ih mučile jedno vrijeme, nisu još svi moji igrači u optimalnom stanju. Neki su od njih samo na pedeset posto spremnosti. Ali kada se igraju ovakve utakmice, to ništa ne mora značiti. Znam da će svaki dati sve od sebe, ono najbolje i najviše što bude mogao - naglasio je trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević.


Na treninzima je ovog tjedna budno promatrao rad svih svojih učenika, a pod posebno povećalo stavio Danijela Lončara i Brazilca Tomelina Gutierija tražeći zamjenu za izostanak kažnjenog Škorića. I odlučio se, Lončar će biti taj s njegovim punim povjerenjem.


- I kad je ušao u igru protiv Slavena Belupa u drugom poluvremenu, svoj je posao odradio sigurno i kvalitetno. Gutieri je dobar, vrijedno trenira i s puno žara iskazuje htijenje nametnuti se. Međutim, u ovom trenutku moj je izbor Lončar. Bude li opet na visini zadaće i odigra li kako treba, otvorit će mi to onda i dodatne mogućnosti, još neke opcije u slaganju momčadi i taktičke formacije kada se vrati i naš kapetan Škorić - izjavio je Kulešević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:05