STRAVA NA A1

Policija otkrila nove detalje: Šleper se prevrnuo i prignječio čovjeka kojeg je prethodno udario

Nakon otpuštanja iz bolnice, 54-godišnjeg vozača teretnjaka smrti čeka ispitivanje u policijskoj postaji
 Goran Mehkek/Cropix

Cijeli dan jučer trajao je policijski očevid na autocesti A1 nadomak odmorišta Desinec gdje je tegljač međimurske tvrtke udario u kombi vozilo s radnicima tvrtke Šuma-Promet iz Velike Ludine pritom ugasivši živote njih četvero.

Dok se pet osoba, među kojima i 54-godišnjak koji je skrivio nesreću, oporavljaju od ozljeda koje su zadobili u naletu šlepera čiji vozač nije uočio trokut na cesti i zaustavljeni kombi u kvaru na zaustavnom traku, zagrebačka policija objavila je priopćenje.

Tragedija se dogodila na 19. kilometru dionice prometnoj čvora Zdenčina-Jastrebarsko jer je tamo kombi sa radnicima stao nakon što im je pukao zupčasti remen. Kombi je vozač djelomično zaustavio na zaustavnom traku, a djelomično na travnatoj površini i potom stavio trokut poduzevši sve potrebne radnje kako bi sigurno dočekali pomoć.

No, tada je naišao 54-godišnji vozač šlepera koji se kretao nepropisno po traci za vozila u nuždi gdje je naletio na kombi odbacivši ga unaprijed gdje je udario u 51-godišnjeg muškarca koji je bio ispred kombija. Vozilo se dalje nastavilo prevrtati, dok je šleper završio u jarku na travi gdje se prevrnuo i ponovno prignječio 51-godišnjaka.

Što je dovelo do nesreće i dalje se ne zna.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je naložilo provođenje obdukcije poginulih osoba, a čekaju se rezultati toksikološkog vještačenja te se poduzimaju i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe od kojih je najmlađa poginula imala 31 godinu, a najstarija 69.

Za razliku od 64-godišnjeg putnika koji je s teškim ozljedama hospitaliziran u KBC Zagreb, vozač teretnjaka i 29-godišnji putnik iz kombija prošli su s lakšim ozljedama te su zadržani na liječenju u KBC Sestre milosrdnice. Drugo dvoje putnika je također lakše ozlijeđeno, a pomoć im je pružena u KB Sveti Duh.

Nakon otpuštanja iz bolnice, 54-godišnjeg vozača teretnjaka smrti čeka ispitivanje u policijskoj postaji zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, a zbog čega mu prijeti, u slučaju da mu se i sudskim putem dokaže krivnja, višegodišnji zatvor.

Je li u vrijeme nesreće imao nedozvoljene supstance u krvi i mokraći, biti će poznato nakon toksikološkog vještačenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:26