DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OGLASIO SE I MENADŽER

Evo koliko Dinamo sada može dobiti za ovakvog Ivanušeca! ‘Mislim da ga neće pustiti ispod tog iznosa‘

Veznjak maksimirskog kluba dodatno si je podignuo rejting na Europskom prvenstvu za mlade
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2021. 17:10

Luka Ivanušec bio je generalno gledano naš najbolji igrač na prvom dijelu Europskog prvenstva mladih reprezentacija. Kreirao je napade, defenzivno je bio odgovoran, dobivao je duele. Ivanušec je moćan igrač, sjajan dribler, zna zabiti pogodak, iako mu je engleski vratar Ramsdale u srijedu skinuo jedan čisti zicer, kao i Lloris u onom velikom Dinamovom dvoboju s Tottenhamom.

Ali, kad se sjetimo kako je samo zabio onaj pogodak Švicarcima, kako je nakon pogreške vratara volejem inteligentno poslao loptu u mrežu s nekih 18 metara, onda je jasno da se radi o visoko kvalitetnom veznjaku sa svim potencijalom da vrlo brzo postane A reprezentativac. Možda već i izbor Zlatka Dalića za seniorski Euro koji slijedi.

image
JURE MAKOVEC Afp


No, Ivanušec je postao i jedna od najvažnijih karika europskog Dinama. Ove sezone zaista igra na razini koja ga promovira u veliku buduću zvijezdu, makar je već sada obasut zvjezdanom prašinom. Ove prezentacije koje je ponudio na ovom Euru mladih sigurno su ga katapultirale među igrače koji su zapali za oko mnogim velikim europskim klubovima. U Dinamu sigurno trljaju ruke zbog njegovih izvedbi na Euru jer mu je cijena skočila, u to uopće nemojte sumnjati.

Trenutačno po Transfermarku vrijedi 5,5 milijuna eura, ali kod novog resetiranja ove stranice budite sigurni da će cifra biti veća. Na njemu će maksimirski klub zaraditi veliki novac. A ukoliko ga još izbornik Zlatko Dalić promovira u A reprezentativca, cijena će mu skočiti do neba.


Evo kako na tržišnu budućnost sjajnog plavog veznjaka gleda nogometni zastupnik Matej Škegro.


- Luka Ivanušec je dugi niz godina jedan od nositelja svoje generacije. Ovo što pokazuje igrama za Dinamo, te što je pokazao na Euru mladih, nije slučajno. Njegov put je odličan, on je rastao kroz Lokomotivu, u Dinamu je nastavio napredovati, njegov najveći plus je što može odigrati više pozicija, te njegova motorika. Moderni je vezni igrač. Kao igrač koji se dokazao na najvišoj mogućoj razini, recimo, protiv Tottenhama ili engleske reprezentacije, može biti iznimno tražen. Mislim da ga Dinamo neće pustiti ispod 15 milijuna eura! Čak bih kazao da će mu cijena biti i viša. Ivanušec je nešto ponajbolje što nudi ova generacija. A cijena će mu biti još veća ako ode na seniorsko prvenstvo Europe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:07