SN
LOV NA NOVE BODOVE I NAGRADU

Evo što nas čeka u 6. kolu Fantasy HNL Lige: Derbi za prvo mjesto, ali i Europu! Osijek je favorit...

Na rasporedu je derbi kola, i posljednji vlak Rijeke da ostane u borbi za treće mjesto.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. veljača 2021. 10:54

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK
Iznimno važna utakmica za Slaven Belupo. Domaći naime imaju samo šest bodova više od Istre koja je na zadnjem mjestu i eventualni kiks unio bi puno nemira u klub i svlačionicu. Trener Stipić na raspolaganju će imati sve ključne igrače, iako će mu neki poput Gode na boku sigurno nedostajati. Očekuje se da će Slaven igrati čvrsto i nešto opreznije, jer važno je dobiti utakmicu, ali još važnije je ostati neporažen.


Šibenik je u odnosu na posljednju utakmicu u Gorici jači za odličnog Sahitija, ali i Marka Bulata koji se vraća u udarnu postavu. Šibenčani imaju četiri boda više od svog domaćina i mogu odigrati mirnu utakmicu u kojoj bi im i bod bio veliki ulov.

ISTRA 1961 - VARAŽDIN
U Puli praktički gledamo kvalifikacijsku utakmicu za ostanak u ligi, jer ako Istra ne pobijedi, vrata Druge HNL bit će joj širom otvorena. Puljani ovog proljeća ne igraju loš nogomet, ali imaju velikih problema s realizacijom i stoga su na dnu ljestvice. Lokomotiva im bježi četiri boda, a Varaždin pet. Istra se uzda u odličnog Gržana, te u opasnog Vuka, a obrana joj izgleda dosta stabilno.
Varaždinci znaju da bi s pobjedom u Puli osigurali ostanak, ali i da bi im poraz bitno zagorčao život. Obrana Varaždinaca nije baš impresivna, ali zato napad predvođen Obregonom i Bobanom djeluje jako opasno.

LOKOMOTIVA - GORICA
Lokosi malo lakše dišu na ljestvici, ali i dalje su u jako opasnoj zoni. Gorica pak čvrsto drži treće mjesto. Gorica sigurno neće srljati u Kranjčevićevoj, a Lokomotiva realno i nema igrače koji bi mogli stisnuti goste da se brane. Stoga se očekuje tvrda utakmica s malo golova, a naravno da će svi gledati u Lovrića i Špikića, dva ponajbolja igrača Gorice koja ovog proljeća igraju odličan nogomet.

OSIJEK - RIJEKA
Derbi kola, posljednji vlak Rijeke da ostane u borbi za treće mjesto. Poraz bi ugrozio i četvrto, jer je Hajduk samo šest bodova daleko od Riječana. Osijek će igrati bez Bočkaja koji ima žute kartone i to će biti znatan hendikep za domaće, jer je Bočkaj iznimno važan, poglavito u prekidima, a i Bjelica nema pravu zamjenu za njega, iako je tu sada Gyurcso, koji je stigao iz Hajduka. No, on je u izolaciji zbog korone, a Santini nema pravo igranja.


Rijeka pak ne izgleda dobro u posljednje vrijeme, obrana joj je propusna, a napad nekako nekonkretan. S druge strane, Rijeci odgovaraju utakmice u kojima nije favorit i u kojima je suparnik napada. Gosti u Osijek stižu kompletni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 01:23