ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
PRONAĐEN KUPAC

Evo za koliko je prodan hrvatski prvoligaš, padale teške uvrede! ‘Vi ste sada uvrijedili sve Kolumbijce!‘

Na natječaju su zaprimljene dvije ponude, jedna iz Maroka, te druga iz Kolumbije
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2020. 14:55

Šibenik je prodan, a vlasnik dolazi iz - Kolumbije. Naime, gradsko vijeće prihvatilo je danas većinom glasova ponudu kolumbijskih investitora, tvrtke Football Smart International...

"Na natječaju su zaprimljene dvije ponude: tvrtke Football Smart International d.o.o. registrirane u Zagrebu koja je ponudila 751 tisuću kuna te tvrtke Galaxy Capital iz Maroka koji su ponudili 420 tisuća kuna. Prihvaćena je ponuda tvrtke Football Smart International", rekao je Slobodan Tolić, pročelnik za financije, a prenosi Šibenik.in.

Jedan od onih koji se ne miri s ovom prodajom je i Ivo Glavaš, nezavisni vijećnik...

"Gdje nalazite ove ponuditelje? Ovog ste našli u Kolumbiji. Za ne povjerovati. Prvo ste ga pokušali prodati kontroverznom Indijcu, ali onda su intervenirali državni organi. Tko je taj misteriozni Eduardo Fernando Zapata Sierra? Zašto ste klub praktički poklonili?", prenosi Šibenik.in.

"Možete li pronaći nekog respektabilnog kupca i prodaju obaviti onako kako se to radi u zapadnim zemljama? Očito ne možete. Kolumbija je proglašena visoko rizičnom državom u području pranja novca. Tamo raste i proizvodnja kokaina. Vi morate znati tko je taj Eduardo Fernando Zapata Sierra. Niste ni znali tko je prvi kupac, pa vidite kako je to završilo. Molimo da nam dostavite dokaz o poslovanju Kolumbijca", zaključio je.

Na kraju su protiv prijedloga glasali samo Ivo Glavaš i Dalibor Perak, četvero vijećnika bilo je suzdržano, a 14 za te je prijedlog o prodaji kluba prošao. Klub postaje kolumbijski, treba vidjeti kako će sve to funkcionirati i u praksi...

Linker
16. prosinac 2020 17:23