BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
‘MISTERIJ‘ MODRE DESETKE

Evo zašto Lovro Majer već sedmu utakmicu zaredom nije odigrao do kraja: Zabije gol, pa završi na klupi...

Zašto Damir Krznar svog najkreativnijeg igrača uvijek povlači s terena prije kraja susreta...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2021. 11:13

Lovro Majer bio je strijelac u Splitu, prije toga zabio je i Osijeku, pa onda i Gorici u polufinalu Kupa. Lovro Majer je, generalno, jedan od najvažnijih Dinamovih igrača ove sezone, ukupno 10 golova i 13 asistencija, stoga i jest zanimljivo da u zadnjih sedam utakmica modra “desetka” nijednom nije odigrala svih 90 minuta. Uzvrat s Villarrealom - 62 minute, Istra - 87 minuta, Osijek - 80 minuta, Hajduk - 45 minuta, Gorica - 75 minuta (ušao na poluvremenu), Slaven Belupo - 72 minute i Hajduk - 61 minuta. Zašto, dakle, Damir Krznar svog najkreativnijeg igrača uvijek povlači s terena prije kraja susreta?


Razlog je jednostavan, Majer se u igri troši više no što je to činio ranije, a u sezoni u kojoj je odigrao puno utakmica, dosad već njih 45 (bez U-21 reprezentacije), logično je da se tijekom dvoboja brže umara i fizički pada. Majer ove sezone puno više sudjeluje u defenzivnim zadacima, ulazi u duele i dobiva ih, oduzima lopte, na neki je način promijenio svoj stil igre. Naravno da u ritmu utakmica svaka tri-četiri dana Majer ne može stalno držati istu formu i 90 minuta igrati na istoj razini, pogotovo jednako doprinositi kreaciji i ofenzivnom učinku. Damir Krznar, koji Majeru neizmjerno vjeruje, na ovaj ga način odmara i dozira da bi ga opet u idućim utakmicama mogao imati spremnog.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix


Ovo je najzahtjevnija i najnapornija sezona Majerove karijere i ne treba to što s terena odlazi često već nakon sat vremena gledati kao problem ili sumnju, već kao normalnu fazu njegova nogometnog sazrijevanja.


A što je sam Majer rekao na utakmicu i remi u Splitu?
- Nismo išli za tim da moramo pobijediti zbog rekorda i sve četiri pobjede u derbiju. Bio bi lijep podatak da smo uspjeli, ali ni ovako nije loše. Pa, i tri pobjede i jedan remi jako su dobar učinak, jer Hajduk je velika momčad, ima odlične igrače. Bez obzira na to što je malo slabije plasiran na ljestvici, utakmice protiv Hajduka nisu lagane - rekao je Majer i najavio ono što slijedi do kraja sezone.


- Nema još puno utakmica do kraja sezone, idemo po pobjedu u Rijeku, dati sve od sebe. Sezona je naporna, ali i dalje smo gladni pobjeda, veselimo se svakoj utakmici.

Majer u svim klupskim natjecanjima ove sezone

Starter na 41 utakmici
Ušao s klupe na 4 utakmici
Izašao iz igre na 32 utakmice
Od početka do kraja na 9 utakmica

Igrači koji su najviše puta zamijenjeni u ovom prvenstvu

1. Emir Sahiti (Šibenik) 24
2. Dario Špikić (Gorica) 22
3. Lovro Majer (Dinamo) 19
4. Mario Ćurić (Šibenik) 17
Törles Knöll (S. Belupo) 17

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:26