RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POTPUNO ISCRPLJEN

Foto: Igrač Dinama po završetku utakmice pao na travnjak, intervenirali i liječnici

U pomoć su stigli i klupski liječnici, pomogli mu da dođe k sebi, da se pridigne i ode u svlačionicu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2021. 22:45

Nogometaši Dinama svladali su Goricu s 1-0 (1-0) u prvoj utakmici 5. kola HT Prve lige odigranoj u petak na Maksimiru. Dinamo je do pobjedničkog pogotka došao u 36. minuti, kad je ubačaj Moubandjea s lijevog boka pokušao blokirati Albi Doka, od kojeg se lopta čudno odbila, u visokom luku preletjela vratara Gorice Ivana Banića i završila u mreži.

Dinamo je pobjedom došao do trećeg mjesta i sa sedam bodova se bodovno izjednačio s Rijekom, Hajdukom i Lokomotivom. Vodeći Osijek ima 10 bodova iz četiri utakmice. Nakon drugog uzastopnog poraza, Gorica je ostala na šestom mjestu sa šest bodova.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Osim slavlja Modrih valja izdvojiti i jedan trenutak koji se dogodio po samom završetku utakmice na Maksimiru. Naime, Lirim Kastrati je nakon susreta pao na teren od iscprljenosti, trebalo mu je neko vrijeme da dođe k sebi, da uhvati zraka.

Puno je pretrčao, po sparini i teškim uvjetima, čim je utakmica završila legao je na travnjak, nije više mogao. Prišli su mu upomoć i klupski liječnici, pomogli mu da dođe k sebi, da se pridigne i ode u svlačionicu. Kako smo čuli kasnije, Kastrati je u redu, osjetio je slabost, no, ne bi trebalo biti ništa ozbiljno.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

O svemu se oglasio i Dinamo u službenom priopćenju.

- Lirim Kastrati osjetio je slabost te mu je pružena liječnička pomoć odmah na terenu. Igrač je prevezen do svlačionice gdje je klupska liječnička služba napravila sve potrebne preglede te je ustanovljeno da je igrač bio iznimno iscrpljen, a da je do slabosti došlo uslijed velikog umora i pada šećera. Provjereni su svi važni zdravstveni parametri, a Kastrati je bio pod nadzorom doktora. Zdravstveno stanje igrača prve momčadi je pod kontrolom i u redu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:20