Slaven - Hajduk
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
REMI U KOPRIVNICI

FOTO: NASTAVLJA SE DRAMA ZA 'MAJSTORA S MORA'! HAJDUK I DALJE NE ZNA ZA POBJEDU Bijeli šokirani na samom otvaranju, Brazilac pogodio za bod

Tri boda tražila su se pod svaku cijenu, sve karte su bačene na stol, na kraju osmijesi su bili kiseli jer ni Slaven Belupo niti Hajduk i dalje nemaju pobjedu nakon pet odigranih kola HNL-a.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2018. 19:14

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 1:1 (Delić 17' / Jairo 33')

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Musa, Međimorec, Šarlija – Bogojević, Vidović, Puclin, Delić – Bongongui (od 60-Bačelić-Grgić), Gordana (od 90.Mateus) – Mendy (od 64.Jelić).

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec – Juranović, Vučur, Mikulić, Fomitschow – Hamza, Palaversa (od 87.Filip) – Jairo, Jradi (od 62.Jurić), Gyurcso – Ivanovski.

Farmaceuti nisu prvi put napravili puno, a naplatili malo, a Bijeli nemaju što previše zamjeriti ovoj i ovakvoj momčadi. Koliko god to po Hajduk frustrirajuće zvuči. Djelovalo je da su bliži trijumfu, međutim to ovaj put nije bilo dovoljno.

Jedan dobar timing za skok Brazilca Jairda de Maceda da Silve i šut koji Antun Marković nije mogao zaustaviti, spasio je Bijele i Željka Kopića da im Farmaceuti ne presude po kratkom postupku, a onda su gosti od 46. minute konačno nagazili na papučicu gasa, Farmaceutima kao da je netko u svlačionici pritisnuo sklopku "gasi“ i definitivno - Hajduk još nije bio na tako maloj distanci od tri boda. Ali opet "stativa“, i u šestom kolu, četiri boda sada su na kontu.

Drugo poluvrijeme koje je pokazalo da u Hajdukovoj momčadi ima "krvi i volje“ vjerojatno će ostaviti Kopiću još jednu šansu, kako bi u reprezentativnoj stanci epizode dobre igre pretvorio u primjereno odigranu utakmicu.

Ako može. Splićani su dominirali dok nije povukao s terena Jradija, koji je uz Jaira bio najbolji, do kraja bljesnuli su još koji put, pogotovo kad je Gyurcsa na lijevoj strani umjesto gola pogodio vratnicu. No, i Slaven Belupo, posebice Stipe Baćelić-Grgić imao je trenutak za pobjedu…

Od starta domaćini su bili angažiraniji, brži, posebice ubojiti po boku kad bi odigrali dovoljno točno i brzo, lagano bi ušli u nekoliko šansi, pogotovo Bongongui i Puclin, a Mateas Delić je u 17. minuti zabio. Bruno Bogojević u finišu prvog dijela nije, kad su mu Mendy i Bongongui priredili sve da iz zicera vrati prednost Slavenu Belupu. Josip Posavec vidio je zvijezde kako ga je "stresao“ loptom u glavu, potpisao bi vjerojatno i potres mozga samo da spasi momčad čijem je prethodnom minusu kumovao lošom reakcijom.

Ivkovićeva momčad tada se bolje pozicionirala na terenu, s jasnijom idejom otvarala napade.

Korneri i slobodni udarci i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bili su često način za postizanje golova, i Bijeli su to jučer napravili. Tek u 30. minuti prvi su put zaprijetili kad je Božo Mikulić pucao glavom, nakon centaršuta Gyurcsa iz slobodnjaka, tri minute kasnije Mađar je to još bolje učinio iz kornera, a Jairo iskoristio loše postavljanje Belupove obrane.

U drugom dijelu Hajduk kao da je odbio novi pogon, Jairo, koji je zabio prvi gol za Bijele počeo je unositi nesigurnost u domaću obranu, u 49. minuti Jradi mu je ponudio šansu, imao je šut na desetak metara s desne strane, no nije bio točan. Samo minutu kasnije Marković skida šansu Ivanovskom koji i dalje nije zabio za Hajduk iz igre, pa niti svojem bivšem klubu, u 58. Vučur za malo promašuje glavom po novom korneru, činilo se da Farmaceutima "klecaju koljena“, međutim Ivković je izvukao "ispuhane“ Bongonguija i Mendyija, u čijim plućima očito "fali zraka“. Slaven Belupo je vratio gard i do kraja udaralo se kao u ringu. No, nokauta nije bilo.

Nije jasno zašto je Kopić povukao Jradija, s time nije pomoga svojoj momčadi, a Bijele mora hrabriti što se Gyurcso izgleda budi. Bila je to, generalno, gotovo ravnopravna utakmica, što svakako bolje zavuči za Ivkovića pred kojim nisu jednaki imperativi kao pred Splićanima. Farmaceuti s mnogo novih igrača povremeno dobro djeluju, ali trebat će vremena da se, prije svega, svi jednako fizički spreme. Željko Kopić tako ni u šestoj utakmici nije matirao klub koji je negda trenirao, a sigurno je da Hajduk, iako je ovaj put pokazao nešto više, ne može puno očekivatii od ove sezone.

Slaven Belupo - Hajduk 1:1 (Delić 17' / Jairo 33')

Slaven Belupo: Marković - Musa, Međimorec, Šarlija - Delić, Puclin, Vidović, Bogojević - Gordana, Bongongui - Mendy

Hajduk: Posavec - Fomitschow, Mikulić, Vučur, Juranović - Palaversa, Hamza - Gyurcso, Jradi, Jairo - Ivanovski

---------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Kopić radi drugu zamjenu u Hajduku. Ušao je Rumunj Steliano Filip, a izašao mladi Ante Palaversa.

79' - Još jedna prilika za Hajduk. Gyurcso se sjurio prema golu Slaven Belupa, poslao povratnu do Palaverse koji opet puca s vrha šesnaesterca, no samo pokraj gola.

75' - Šanse za obje momčadi! Palaversa je opalio s dvadesetak metara, a Marković sjajno brani. U nastavku se na drugoj strani terena Jelić sjurio prema golu Hajduka, pao je u šesnaestercu u duelu s Juranovićem, no zaslužio je samo žuti karton zbog simuliranja.

72' - Najbolja prilika za Hajduk u drugome dijelu! Gyurcso se izborio za izglednu priliku i s 3-4 metra pogodio vratnicu!

71' - Sjajna prilika za Slaven Belupo! Pucao je Bačelić Grgić iz dobre pozicije s 14 metara nakon povratne lopte Delića, ali pogodio je samo suigrača koji je bio u zaleđu.

67' - Prilika za Hajduk. Juranović je izvrsno vidio ulazak Gyurcsa u šesnaesterac, veznjak Hajduka je oštro ubacio u peterac, ali Vidović je stigao uklizati i izbaciti loptu u korner.

64' - Još jedna zamjena u momčadi Slaven Belupa. Izašao je Mendy, a ušao Matej Jelić.

62' - Reagira odmah i Kopić. Izlazi Jradi, a priliku dobiva Stanko Jurić.

59' - Tomislav Ivković radi prvu izmjenu na utakmici. Izlazi Bongongui, a ulazi Stipe Bačelić-Grgić.

57' - Prilika za Hajduk. Gyurcso je ubacio iz kornera, opet je Vučur najviši u skoku, no gađa samo pored vrata.

56' - Božo Musa je dobio žuti karton zbog opasne igre, a onda i zbog prigovora.

50' - Još jedna prilika za Splićane. Ivanovski je izbio sam pred Markovića, ali pucao je ravno u golmana.

49' - Prilika za Hajduk! Jradi je prošao kroz obranu Slaven Belupa, pronašao Jaira na rubu šesnaesterca koji s desne strane ubacuje u peterac, Gyurcso nije stigao na taj ubačaj, a lopta ide vrlo blizu vratnice.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Koprivničani su krenuli agresivnije u dvoboj i takva je igra urodila plodom u 17. minuti kada Delić bježi obrani Hajduka i sjajno pogađa za 1:0. Hajdukovci su se trgnuli i preuzeli inicijativu te nakon jednoga kornera Jario pogađa za izjednačenje. Utakmica je prilično izjednačena uz brojne prekršaje na obje strane.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - Dvojbena situacija. Gyurcso i Bogojević su bili u duelu u šesnaestercu Koprivničana, čini se da se lopta od Bogojevića odbila u korner, no sudac Ivan Bebek dosudio je gol-aut uz žestoko protestiranje igrača Hajduka.

37' - Kakva prilika za Slaven Belupo! Koprivničani sada nisu iskoristili stopostotnu šansu. Mendy je pronašao Bongonguija koji je izvozao Hajdukove braniče i poslao fantastičnu loptu do Bogojevića, a napadač Slavena s pet-šest metara gađa ravno u Posavca!

33' - GOOOL! Gyurcso je ubacio iz kornera, u skoku je najviši Jario koji lijepo glavom pogađa donji lijevi kut za izjednačenje!

30' - Još jedan slobodnjak za Hajduk, ovog puta s desne strane. Opet je ubacio Gyurcso, Vučur je bio najviši u skoku i pucao je glavom, no lopta od tla odlazi preko grede.

24' - Slobodan udarac za Bijele s vrha šesnaesterca s lijeve strane. Ubacio je Gyurcso, ali odbila je loptu obrana domaćih.

19' - David Puclin je dobio žuti karton zbog prekršaja na Jradiju.

18' - Tomislav Juranović je dobio prvi žuti karton na utakmici.

17' - GOOOL! Kombinirali su igrači Slaven Belupa oko šesnaesterca Bijelih, lopta je došla do Delića koji je neobjašnjivo ostao potpuno sam na rubu kaznenog prostora, snažno je opalio i lopta je prošla Posavcu kroz noge za vodstvo Koprivničana od 1:0.

11' - Juranović je uputio dobar centaršut s desne strane, ali na loptu nisu stigli Ivanovski i Palaversa.

7' - Još jedna prilika za Slaven! Izvrsno su kombinirali Vidović, Mendy i Bongongui, a na kraju je Kamerunac opalio po golu s 12-13 metara, ali i ta lopta ide kraj vratnice.

4' - Prilika za Slaven Belupo! Ispala je cijela obrana Hajduka, lopta je došla do Bongonguija koji šalje povratnu za Gordanu, a Izraelac sjajno puca, no samo pokraj gola.

2' - Bogojević je prošao Fomitschowa na desnoj strani, uspio ubaciti u peterac, no obrana Hajduka je bila spremna za taj pokušaj.

1' - Počela je utakmica na gradskome stadionu Ivan Kušek "Apaš" u Koprivnici.

---------------------------------------

18.25: Igrači su istrčali na travnjak. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Sve je spremno za susret!

18.15: Trener Hajduka Željko Kopić dogovorio je s igračima i upravom kluba da u Koprivnicu dođu čak 2 dana uoči utakmice: "Dug je put do Koprivnice, umorno se igrači osjećaju od vožnje. Želimo ih i maknuti odavde, da budemo što više zajedno, da pripremamo utakmicu u miru", pojasnio je Kopić.

Mladi veznjak Ante Palaversa, koji je zabio eurogol protiv Intera u prošlome kolu, i ovoga će puta krenuti od prve minute:

18.00: Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković uoči utakmice s Hajdukom izjavio je: "Pred nama je Hajduk, Hajduk koji je institucija, Hajduk za koji, bez obzira na to što u ovom trenutku nije na nivou na kakvom smo ga očekivali, ne smijemo ni na tren pomisliti da je u krizi. Cijenimo Splićane, respektiramo ih i poštujemo, ali vjerujemo u svoju snagu i svoju kvalitetu. Želimo kvalitetu i samopouzdanje koje je prisutno, jer je evidentno da se momčad iz utakmice u utakmicu diže i da izgledamo bolje, prikazati i na terenu. Kvaliteta koju posjedujemo je neosporna, ali ni u jednom trenutku nam ne smije pasti na pamet da ćemo nešto učiniti bez 110 postotnog angažmana protiv Hajduka."

17.30: Objavljeni su službeni sastavi. U postavi Hajduka nema iznenađenja, Kopić će se izrazito napadačkom igrom tražiti prvu pobjedu u HNL-u. Ahmed Said neće konkurirati još iduće tri utakmice zbog crvenog kartona zadobivenog u dvoboju s Goricom. U postavi Farmaceuta trener Slavena neće moći računati na ozlijeđenog Jana Doležala, a zbog tri žuta kartona susret će propustiti Marko Karamarko.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:27