Marko Tolić i Kristijan Jakić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PREDSTAVLJANJE NA MAKSIMIRU

FOTO Pogledajte nove Dinamove dresove, na startu bez udarnih napadača: ‘Vidio sam neka čuđenja...‘

Iz redova hrvatskog nogometnog prvaka predstavili su nove dresove za nadolazeću sezonu
Piše: Sportske novosti/N. Lipovac/JLObjavljeno: 05. srpanj 2021. 12:28

Predstavljanje dolazi neposredno uoči prve kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka protiv islandskog Valura (na Maksimiru u srijedu u 19 sati).

"Pred nama je početak ovog puta europske sezone protiv Valura. Izuzetno je bitno da ovoj utakmici pristupimo vrlo ozbiljno, naravno da je uloga favorita na našoj strani i nju ne odbacujemo, ali apeliramo na ozbiljnost situacije jer još nismo u pravoj natjecateljskoj formi. No, sigurno vjerujemo kako ovu prepreku možemo bezbolno proći", najavio je Dinamov trener Damir Krznar nadolazeći susret.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U prvoj natjecateljskoj utakmici za Dinamo u novoj sezoni gotovo sigurno neće biti najvećih zvijezda poput hrvatskih reprezentativaca Mislava Oršića, Brune Petkovića, Dominika Livakovića, Marija Gavranovića. Ali zanimljivo je da je Dinamo recimo prijavio i Petkovića i Gavranovića za obje utakmice.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Vidio sam neka čuđenja oko izostanaka, ali stvar je tehničke prirode. U prvoj utakmici neće biti naša prva dva napadača - Petkovića i Gavranovića, a nadam se da neće biti potrebni. A zbog ozbiljnosti smo ih prijavili za obje utakmice", objasnio je Dinamov trener.

Cilj je grupna faza

"Svaki je suparnik za respekt, a prvak neke države pogotovo. Valur je momčad koja igra vrlo napadački nogomet, koja je dominantna u svojoj ligi, koja ima u sebi gard pobjednika. Igraju vrlo atraktivno i vrlo šablonizirano, što me iznenadilo, dakle, zaista su vrlo uređena momčad. Podižu im se visoko oba beka, vrlo dobro se rotiraju u vezi, špica im prilazi po loptu poput našeg Petkovića, s dobrim odlaganjem, krila im se postavljaju usko... Vidjeli smo konture jedne vrlo ozbiljne momčadi islandske lige. Komparirati lige mi je u ovom trenutku teško, naša jest bolja, ali koliko, pokazat će teren".

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Islandska Pepsi max Deild liga odigrala je 12 kola, Valur je prvi sa 27 bodova, učinkom 8-3-1.

"Uhvatili su dobar pobjednički niz, pet pobjeda i remi u zadnjih mjesec dana, tako da su u zanosu, no očekujemo da smo mi ti koji će dominirati i biti u ulozi momčadi koja će stvarati šanse i nadam se realizirati ih".

Što se ciljeva za novu sezonu tiče, dobro je da ih naglasi sam Krznar.

"Cilj je jedna od skupna europskog natjecanja. Naravno da bi bilo dobro da to bude Liga prvaka, ali nećemo očajavati ni ako bude Europska liga".

Dinamo protiv Valura neće biti kompletan, hrvatski reprezentativci priključuju se u četvrtak, a švicarski, Gavranović, u subotu. Kapetan Ademi i Ristovski treniraju već tjedan dana. Za 1. pretkolo nisu prijavljeni Livaković, Bulat, Atiemwen i Andrić, ali jesu Petković i Gavranović, iako će konkurirati tek za uzvrat, bude li trebalo. Prve dvije špice trenutno su Čop i Kulenović.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Moubandje je u povratku iz ozljede, nećemo s njim računati u prvoj utakmici. Moharrami je mjesec dana aut, svi ostali su zdravi. Kadar ćemo smanjivati kad se počnu vraćati reprezentativci. Vjerujemo i nadamo se da ćemo imati puno utakmica, da ćemo ući u jednu od europskih liga, tada će biti dovoljno utakmica da svatko dobije zavidnu minutažu i nametne se za najveće izazove".

Povratak navijača

Kao sportski direktor, Krznar je potvrdio da službenih, papirnatih ponuda za igrače nema, kadar je, veli, zaključan u ovom trenutku, a eventualni dolasci mogući su tek nakon eventualnih odlazaka.

"U intenzivnim smo dogovorima oko nekih posudbi, no pitanje je hoće li se realizirati baš s tim klubovima, pa dok ne bude pravno formalizirano nećemo s tim u javnost".

Nakon gotovo devet mjeseci na tribine se vraćaju navijači. Zasad samo s EU covid potvrdama.

"Veselimo se tome. Bit će sigurno i organizacijskih porođajnih muka pa ih molimo za strpljenje, možda će se duže čekati na ulazak na stadion, ali nadam se da ćemo biti vrijedni čekanja", poručio je Krznar.

Kako izgleda novi Dinamov dres i u kakvom je stanju maksimirski travnjak uoči okršaja s Valurom, pogledajte u nastavku.

image
Maksimir uoči Valura
TOMO NIčOTA

U srpnju će Modri odigrati sedam utakmica

Sezona tek počinje, a Dinamo već čeka udarnički tempo. Počevši od srijede i Valura, zaključno s trećim kolom HNL-a i dvoboja s Rijekom, Dinamo će u srpnju odigrati čak sedam utakmica. Tjedan dana između dva susreta s Islanđanima jedina je šestodnevna pauza za Modre u ovom mjesecu, nakon toga kreće ritam dvije utakmice tjedno. Nakon uzvrata na Islandu, u Maksimir na premijeri HNL-a stiže Slaven Belupo (16. srpnja), zatim domaći susret s Omonijom (naravno, ako Dinamo izbaci Valur), potom gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca (23. srpnja), pa uzvrat s Omonijom i utakmica s Rijekom u Maksimiru. Ako Dinamo ne prođe Valur, igrat će u drugom pretkolu Konferencijske lige protiv poraženog iz dvoboja Bodo/Glimt-Legia.

Prijenos na HNTV-u

Utakmicu 1. pretkola Lige prvaka Dinamo - Valur (srijeda, 7. srpnja, 19 sati)) izravno će prenositi Hrvatska nogometna televizija. No, neće se sve zaustaviti samo na izravnom prijenosu iz Maksimira. Vrijedno društvo s HNTV-a priprema još mnoštvo zanimljivih priloga i razgovora. Biti će organiziran i studio s vrlo interesantnim gostima, dakle, budite u srijedu uz HNTV.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:17