StoryEditor
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
LOV NA LIGU PRVAKA

Gorica mu zadala prvi domaći poraz, sad je mora dobiti: ‘On gromom iz vedra neba može riješiti utakmicu‘

Energija i želja se daju primijetiti, ali jedino što će se večeras na Rujevici računati su bodovi.
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 26. lipanj 2020. 16:19

Četvrti krug HNL-a, onaj najvažniji, Riječani su otvorili ispod svakog očekivanja. Dva boda (remija), u tri utakmice! U vjetar su bacili čak sedam bodova. Jedan više od Hajduka, izravnog konkurenta (ne i jedinog) za drugo mjesto. Lokomotiva je trenutačno hit. Po igri i rezultatima.

Na dva gostovanja, u Varaždinu i Koprivnici, Riječani su promovirali domaće vratare, Nevistića i Ježinu... Nisu uspijevali lopti pronaći put do mreže. Prigoda je bilo, posebice u prvom poluvremenu ogleda u Koprivnici, ali... Riječki napadači su u fazi apstinencije... Rezultati ispod razine i očekivanja za ekipu koja do kraja želi biti u igri za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacija za Champions League.
 

Obraniti svoj dom

Riječani nemaju nož pod grlom da moraju biti drugi, kako reče Rožman, ali sada u situaciji kada su Lokomotiva, Osijeka, Rijeka i Hajduk, jedan drugom na bod (svi u dva boda), drugo mjesto je više od kvalifikacije za Ligu prvaka.

Na Rujevicu stiže Gorica! Jedanaesta Rožmanova utakmica pred riječkom publikom. Utakmica koju mora dobiti. A uspomene ga bude noću... S Goricom je, naime, doživio svoj prvi poraz (1:2), na Rujevici, u svom drugom domaćem nastupu.

- Gorica je pokazala karakter odigravši bez golova utakmica s Dinamom. Agresivni su na sredini terena, imaju veoma dobru organizaciju igre. U svakom trenutku znaju što im je činiti. I imaju Lovrića. Džokera. Igrača koji jednim potezom, gromom iz vedra nema, može odlučiti utakmicu. Spremamo se u tom pravcu, ali fokusirani smo na svoju igru, svoje probleme... Mi moramo biti ti koji će diktirati ritam utakmice, njen sadržaj - govori Rožman.

- Igrači su gladni igre, golova i bodova... Dotukao ih je poraz u Koprivnici, žele se iskupiti - pobjedom. Odlično rade. Vidi se silna energija, velika želja... Očekujem više mirnoće u igri, više rizika, golova... Uz jamačno dobru atmosferu na tribinama. Protiv Gorice moramo obraniti svoj dom - Rujevicu!

Stjepan Lončar je igrač za “sve kombinacije”. Na boku, u sredini... Njegova je energija pokretačka snaga Rijeke. U oba pravca.
- Gorica je tvrdi kamen koji moramo zdrobiti. Dobra su ekipa s puno rješenja u igri. Ali Rijeka je na potezu. Od prve minute moramo se nametnuti igrom, ali i - golovima. Brzi pogodak, ono što nam je nedostajalo u Koprivnici kada smo imali tri prigode u 15 minuta, rješenje je svih naših problema. Nismo dali gol na dva gostovanja i ušli smo u rezultatske probleme. Doživjeli neuspjeh koji nismo zaslužili. Sada moramo izvaditi kestenje iz ognja. Borba za drugo mjesto postala je veliki izazov. Tri boda protiv Gorice najbolji su antibiotik. Zaslužili smo više od osvojenoga do sada. Moramo to i potvrditi - rekao je Lončar. (or)

Linker
27. rujan 2020 22:27