Dario Špikić svojedobno je branio boje druge momčadi Hajduka
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
PRAVI KURIOZITET

Hajduk će najviše zaraditi od Dinamovog transfera, na igraču koji nije odigrao ni 10 minuta za Bijele!?

Posao je dogovoren, čeka se samo formalizacija novog Dinamovog transfera koji će ‘osjetiti‘ i Hajduk
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2021. 11:07

Iako je u Hrvatskoj prijelazni rok za dovođenje igrača otvoren do 15. veljače, Hajduk je tek na uvodu njegove druge polovice počeo - prodavati igrače. Prvi je Poljud napustio rezervni vratar Marin Ljubić koji je postao novi igrač turskog drugoligaša Istanbulspora u poslu vrijednom 200 tisuća eura, a za njim je nedugo zatim otišao i Stipe Radić.

Nominalno peti stoper splitskog prvoligaša u poljudsku je blagajnu inkasirao 400 tisuća eura, a Hajduk će zaraditi i 25 posto od igračevog sljedećeg transfera, nakon što napusti belgijski Beerschot.

No, dojma smo da se u kancelarijama "na katu" poljudske ljepotice najviše nadaju sljedećem poslu, onome koji je pred realizacijom. Kako doznajemo, u tijeku je finalizacija dogovora između Gorice i Dinama oko prelaska darovitog ofanzivca Darija Špikića na Maksimir.

Rođeni je Zagrepčanin tako nakon Marijana Čabraje još jedan od onih koji se vraćaju u Dinamo u kojem je već bio u razdoblju od 2014. do 2018. godine, kada je kao slobodan igrač postao član Hajduka. Gorica je prije godinu dana, u siječnju 2020. dovela Špikića iz Hajduka, a po tada potpisanom ugovoru, Hajduku navodno pripada 50 posto od budućeg transfera 21-godišnjeg krilnog napadača.

Cijena odštete u transferu Darija Špikića iz Gorice u Dinamu je - 1.5 milijuna eura. Čeka se samo potpis ugovora i formalizacija čitave stvari. Jednom kada Špikić stavi potpis na ugovor, to će značiti da bio Hajduk mogao postati bogatiji za 750 tisuća eura.

Dakle, ne samo da bi mogao najviše zaraditi od igrača koji je za njegovu prvu momčad upisao svega devet minuta, nego bi Hajduk od Špikićevog posla mogao uprihoditi više nego od dva dosad riješena zajedno.

S ukupnih 1.35 milijuna eura zarade od prodaje igrača Hajduk će svakako lakše živjeti, a prijelazni rok tek je na pola puta.

ŠPIKIĆEVIH 10-ak MINUTA

Jedini nastup za prvu momčad Hajduka Dario Špikić upisao je 5. travnja 2019. godine. Tada je, u 32. kolu HNL-sezone 18/19 na Poljudu gostovao Slaven Belupo. Hajduk je tu utakmicu dobio rezultatom 3:2, a Špikić je u igru ušao u 81. minuti kao zamjena za Bassela Jradija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:36