Marco Fossati
NOVI BIJELI

Hajduk dan nakon rušenja Rijeke doveo novo pojačanje: ‘Skupio sam dosta iskustva u Italiji, mogu pomoći‘

Nakon Todorovića, Mujakića, Umuta i Kalinića, on je peti posuđeni igrač na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. veljača 2021. 16:49

Kao što smo i najavili, 28-godišnji zadnji vezni iz Monze Marco Fossati, potpisao je jučer posudbu za Hajduk do 30. lipnja ove godine. U mlađim kategorijama igrao je za Inter i Milan, a bio je i član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Italije. U seniorskoj karijeri nastupao je za Latinu, Ascoli, Bari, Perugiu, Cagliari, Veronu i Monzu.

- Marco je igrač koji posjeduje kvalitete koje će nam sigurno koristiti u ovom trenutku, a jedan od glavnih ciljeva je da nam pomogne u razvoju naših mladih veznih igrača. Svojim iskustvom, mirnoćom i liderskim osobinama će pojačati konkurenciju te donijeti dimenziju više našoj momčadi - kazao je sportski direktor Bijelih, Mindaugas Nikoličius.

Nakon objave potpisa na Poljudu Fossati je iznio prve impresije.

- Igrajući u Italiji skupio sam dosta iskustva, zato ću pokušati pomoći Hajduku i njegovim mladim igračima. Razgovarao s trenerom, čuo sam što on traži i očekuje od mene. Sviđa mi se njegova nogometna filozofija, došao sam u Hajduk jer mislim da zajedno možemo napraviti dobar posao ovdje. Čuo sam se i sa Stefanom Simićem koji mi je rekao sve najbolje o klubu. U Monzi sam redovito trenirao s momčadi, spreman sam i jedva čekam istrčati na teren - rekao je Fossati koji će u Hajduku nositi dres s brojem četiri.

Nakon Todorovića, Mujakića, Umuta i Kalinića, Fossati je peti posuđeni igrač na Poljudu s naglaskom da svima posudba ističe na kraju sezone. Fossati je inače drugi Talijan u Hajduku s obzirom da je talijansku putovnicu imao i Ganac Said Ahmed Said.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 19:25