Jan Mlakar u dresu Wigana
 JAMES HEATON/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NOVA ‘DEVETKA‘ NA POLJUDU?

Hajduk dovodi najboljeg strijelca Maribora? Nikoličiusu posao može pokvariti dojučerašnji prvi suradnik

Bivši igrač Fiorentine, a sada član engleskog Brightona prošle sezone zabio je 14 pogodaka.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. lipanj 2021. 11:59

Litavci Mindaugas Nikoličius i Valdas Dambrauskas bili su do početka ove godine nerazdvojni tandem u Gorici, a onda su im se putovi razišli. Dambrauskas je postao trener bugarskog Ludogoreca, a Nikoličius sportski direktor Hajduka, oba s izuzetno velikim ambicijama.

Ovoga lipnja njih dvojica su prema informacijama kojima raspolažemo, ljuti rivali u pokušaju dovođenja jednog igrača u svoj klub. To je 22-godišnji slovenski napadač Jan Mlakar, koji je u netom završenoj sezoni bio najbolji strijelac Maribora, a inače je član engleskog premierligaša Brightona s kojim ima ugovor do lipnja 2022.

Mlakar je rođen u Ljubljani, a kao dijete počeo je igrati u lokalnoj Alfi, nakon čega se preselio u Domžale. Odatle je kao 16-godišnjak prodan Fiorentini, za koju je i debitirao u Serie A u sezoni 2017/2018., a iste sezone je posuđen Veneziji, da bi u siječnju 2018. prvi put stigao u Maribor. Godinu dana kasnije Brighton je za njega ponudio 3,5 milijuna eura, a Maribor i Fiorentina podijelili su iznos transfera. Međutim, napadač nije nikada zaigrao za klub s južne engleske obale, već je posuđivan u QPR, Wigan i opet Maribor za kojeg je dao 14 golova u 32 nastupa u prošloj sezoni.

Prije nekoliko dana debitirao je i za reprezentaciju Slovenije u utakmici protiv Sjeverne Makedonije, ali Brighton ga ne namjerava vratiti. Ludogorec i Hajduk sada su zainteresirani za njega i čine sve da bi ga doveli. Dambrauskas je u prednosti jer Ludogorec može više platiti, ali Nikoličius se uzda u to da bi Mlakar u Hajduku imao status standardnog prvotimca, što zbog jače konkurencije u redovima bugarskog prvaka nije slučaj. Dva prijatelja u velikoj borbi za Jana Mlakara, rasplet se čeka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:01