Damir Mišković
 
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Hajduk ima pravo sumnjati, no postoji vrlo dobar razlog za novu, najisplativiju podjelu u HR nogometu

Klubovi će godišnje dijeliti između sedam i devet milijuna eura, a do sada su dijelili 1,5 milijuna
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. lipanj 2020. 14:50

Novi ugovor o televizijskim pravima koji će klubovima donijeti mnogo veći novac od dosadašnjeg, nešto je najbolje što se moglo dogoditi, realno, ta je ponuda spas za opstanak Prve HNL. Klubovi će godišnje dijeliti između sedam i devet milijuna eura, a do sada su dijelili 1,5 milijuna eura.

Velika je to razlika, riječ je o novcu koji doista može biti temelj za stvaranje klupskog budžeta, posebno kada je riječ o 'malim' klubovima, a takvi u Hrvatskoj uvelike prevladavaju.


Hajduk je međutim protiv tog ugovora. Jedini od svih koji su nazočili sastanku. Na Poljudu sumnjaju da će švedska tvrtka Endorphin Magine biti u stanju ispatiti dogovoreni novac, jer je prošlu godinu prema dostupnim podacima završila u minusu od preko 115 milijuna kuna. Usput, Šveđani su prije četiri mjeseca u Londonu osnovali sestrinsku firmu koja će potpisati ugovor s HNS-om. Inače, poznato je da iza tvrtke Endorphin Magine u stvarnosti stoji Alejandro Bulgheroni, milijarder iz Argentine koji se obogatio u naftnom biznisu.


Naravno da predsjednik Hajduka Marin Brbić ima pravo na sumnju, svatko ima pravo sumnjati. Međutim, danas postoji dovoljno modela osiguranja, recimo bankovno jamstvo za početak...


Napokon, glavni pokretač kompletne priče s naše strane je Damir Mišković, dopredsjednik HNS-a i vlasnik Rijeke. Mišković je uspješni i dokazani biznismen, sigurno nije poslovno nepismen da bi svoje ime i kapital samo tako izložio nečemu što nije dobro provjereno. Previše je svog novca uložio u Rijeku.


No pričekajmo da vidimo što će Hajduk službeno kazati. Možda na Poljudu doista znaju nešto što mi ne znamo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 03:55