Hari Vukas
 SCREENSHOT: YOUTTUBE
VRAĆA SE HNL

‘Hajduk je apsolutni favorit, tu nema velike priče!‘ Rezolutni Hari poslao jasnu poruku vječnom rivalu

‘Šibenik nije momčad koja će se samo uvući pred svoj kazneni prostor, već imaju neugodnu tranziciju‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. listopad 2020. 15:02

Stiže Šibenik, vraća se nogomet na Poljud ove nedjelje. Poslije utakmice s Varaždinom, odigrane u vrlo teškim kišnim uvjetima, za sutra se predviđa puno bolje vrijeme. Sunčano na nebu, a što će biti na terenu?

- Mi smo apsolutni favorit, tu nema velika priče - naglašava trener Bijelih Hari Vukas.

- Ali, ulogu favorita moramo opravdati na travnjaku.

Šibenik je do sada osvojio četiri boda, nakon sedam kola drži posljednje mjesto na ljestvici, ali tek jedan bod dijeli četiri ekipe na dnu poretka. Uz to, dojam je da je Šibenik u dosadašnjem dijelu sezone igrao bolje nego to govore rezultati.

- Istina je da su Šibenčani puno bolje stajali na terenu nego su to bodovi pokazali. Osim toga, na Poljudu nemaju što izgubiti, a mi moramo dobiti utakmicu.

Uza sve navedeno nije slučajno da su Šibenčani najbolja izdanja pokazali na gostovanjima protiv najjačih momčadi, Rijeke i Gorice. Oba dvoboja su tijesno izgubili, namučili su oba suparnika i već su najavili da se na Poljudu neće braniti već nadigravati.

- Utakmice koje smo gledali potvrdili su generalni stav da Šibenik nije momčad koja će se samo uvući pred svoj kazneni prostor, već imaju neugodnu tranziciju preko Ampema Princea. Znamo da mogu napraviti bolje rezultate od dosadašnjih, ali nema razloga pričati puno o Šibeniku kada je Hajduk taj koji mora pobijediti. Tražit ćemo od naših igrača napad od prve minute. Tražit ćemo da se od početka krene na pravi način. I nećemo se pritom zadovoljiti rezultatskim plusom, želimo napredovati iz utakmice u utakmicu.

Blizina Splita i Šibenika te prvoligaški status klubova u HNL-u uvjetovali su i česte selidbe igrača s Šubićevca na Poljud i obrnuto. Danas u Šibeniku ima posuđenih igrača Hajduka, ima onih kojima je Hajduk i bivši klub, a povijest je pokazala da je motiv u njihovu slučaju uvijek poseban.

- Bivših igrača Hajduka ima svuda, ali statistika je za statističare i povjesničare. Treba biti fokusiran na utakmicu.

Za sutrašnji dvoboj Vukas ima na raspolaganju sve igrače osim Jurića koji odrađuje suspenziju tri žuta kartona. Isprofilirao se Jurić kao ključni igrač u sredini terena, tko je njegova alternacija za nedjelju? Nejašmić se nameće kao prvi izbor ili se možda Caktaš vraća povučenije u vezni red?

- Imamo nekoliko opcija, izabrat ćemo onu pravu - zagonetno je odgovorio Vukas.

Drugo pitanje vezno uz momčad Bijelih jest status prinove Umuta Nayira. Zub je mučio Turčina zadnjih dana, ali sudeći prema Vukasovim riječima, oporavio se 27-godišnji napadač i spreman je za nedjelju. Kakav je njegov angažman na treningu, koliku će minutažu imati sutra protiv Šibenika?

- Umut je klasična devetka, igrač kojem će trebati još malo vremena za adaptaciju na drukčije zahtjeve igre, ali s njim smo dobili opciju više za rotaciju u napadu. U konkurenciji je za nedjelju, a čim je u konkurenciji postoji mogućnost da će se prvi put prikazati splitskoj publici.

Da, bit će i navijača. Najavljuje se ugodno vrijeme, svi su preduvjeti za dobru utakmicu.

- Navijači nam uvijek puno znače. Doći će ih koliko situacija dopusti, ali neusporedivo je ljepše igrati s navijačima bez obzira koliko ih dođe na tribine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:54