JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
POTPISUJE PROFESIONALNI UGOVOR

Hajduk nagrađuje mladog napadača koji je na debiju zabio pobjednički gol: Više neće igrati za 3.000 kn

Napadač koji je prošlog mjeseca napunio 19 godina, trenutno ima stipendijski ugovor
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. ožujak 2021. 08:12

Hajdukov mladi napadač Marin Ljubičić od idućeg tjedna trebao bi preći među profesionalce na Poljudu. Napadač koji je prošlog mjeseca napunio 19 godina, a potom u debiju protiv Šibenika u prošlom prvenstvenom kolu postigao pobjednički zgoditak, trenutačno ima stipendijski ugovor s Bijelima do ljeta 2022. godine, ali već su ranije počeli pregovori oko potpisa profesionalne obveze.

Njegov vršnjak iz generacije 2002., Stipe Biuk, već je ove zime potpisao s Bijelima profesionalni ugovor do ljeta 2026., stoga će i s Ljubičićem biti realizirana obveza na dulje razdoblje. Uz to, poboljšat će se i Ljubičićeva primanja, jer stipendijskim ugovorom imao je junior Bijelih zajamčenih 3.000 kuna mjesečno, što je dakako ugovor najniže razine u prvoj momčadi, a slabiji je i od većine stipendijskih ugovora u B ekipi.

Biuk i Ljubičić su skrenuli pozornost šire javnosti nakon prvoligaškog debija sa Šibenikom, ali već je ranije Hajduk potpisao profesionalni ugovor s igračem iz njihove generacije 2002. U rujnu prošle godine autogram na obvezu do ljeta 2024. stavio je stoper Luka Škaričić. U veljači 2020. profesionalnu obvezu s Bijelima potpisao je vratar Karlo Sentić, a dva mjeseca ranije, u prosincu 2019. godine, profesionalne ugovore potpisali su Mario Vušković (2001.) i Dino Skorup (1999.).

Osim Ljubičića, na Poljudu se najavljuje još potpisa mladih igrača, jer primjerice iz kadra prve momčadi profi-ugovor nema Mario Čuić (2001). Očekuje se da bi na red uskoro mogao stići i Ivan Čubelić, 18-godišnjak koji je po izboru Guardiana nedavno uvršten među 60 najboljih igrača svoje generacije 2003. godišta. U istom je statusu kod Engleza prethodno bio i Mario Vušković koji se, kao i Čubelić danas, “kalio” u drugoj momčadi Bijelih.

U sezoni na čijem se isteku očekuju velike promjene u kadru Hajduka, mladi stižu pred vrata prve momčadi. No, okreće li se Hajduk zaista svom kadru, pokazat će vrijeme. Biuk, Škaričić, Ljubičić, Čubelić... sve su redom igrači koji čekaju veliku i kontinuiniranu prigodu na prvoligaškoj sceni, a s obzirom na rezultate koje je Hajduk bilježio proteklih sezona u HNL-u s momčadi baziranoj na strancima, zaokret je nužan.

Jasno, s igračkom kvalitetom kao podlogom, a ne samo pričom o “našoj dici”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:30