MIGUEL MEDINA Afp
SVE JE DOGOVORENO

Hajduk potpisuje veznjaka: Stiže zvučno ime po potencijalu, nekad je za njega plaćeno 11 milijuna eura

Iako je zamjenik kapetana Monze i ukupno ima deset prvenstvenih nastupa, otvorila se opcija posudbe
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. veljača 2021. 18:19

Marco Fossati trebao bi već danas potpisati polusezonsku posudbu za Hajduk. Stiže taj 28-godišnji veznjak iz Monze za proljeće u Hajdukovom dresu. Posudba je Hajduku besplatna, ali zasad nema dogovora oko mogućeg otkupa ugovora.

Fossati je zvučno ime po svom potencijalu, prije 11 godina je za četiri milijuna eura iz juniora Intera preselio u AC Milan. Prošao je pritom i mlađe uzrasne kategorije talijanske reprezentacije, ali potencijal iz mlađih dana nije dokazao u seniorima. Igrao je za Latinu, Ascoli, Bari, Perugiu, Cagliari i Veronu odakle je pred dvije godine preselio u Monzu.

U ambicioznom drugoligašu, koji se pod vlasništvom Silvija Berlusconija i njegovog asistenta Adriana Gallianija bori za povratak u Serie A, Fossati nije u planovima trenera Christiana Brocchija. U posljednjih sedam ligaških utakmica Serie B dobio je tek jednu minutu kod Brocchija.

Zbog toga se i otvorila mogućnost posudbe, premda je Fossati zamjenik kapetana Monze i ukupno ima deset prvenstvenih nastupa ove sezone. Ali, od kraja prosinca ne vidi ga Brocchi više u sastavu. Fossatijeva primarna pozicija je zadnji vezni, a pritom može igrati i na mjestu ofenzivca u veznoj liniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:51