RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PIŠE TOMO NIČOTA

HNL je fantastičan, jedva se čeka svaka iduća utakmica! Šteta je samo što ne znamo koliko bi bio gledan

Šibenik istrči u Maksimir i prvi put u povijesti uzme tri boda. Ne uzeo, nego zasluženo zaradio!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. veljača 2021. 13:09

Hajduk pobijedi u Šibeniku, Dinamo pobijedi Hajduk, pa Šibenik pobijedi Lokomotivu i Dinamo u Zagrebu, a Lokomotiva dobije Hajduk u Splitu. Sprema li se onda Dinamu debakl protiv Lokomotive? Naravno da ovakva analogija u nogometu ne pije vodu, ali je ovako na papiru dobar pokazatelj neizvjesnosti koju nudi HNL ove sezone.

Dodajmo tome zahuktali Osijek, koji je u ravnopravnoj borbi za naslov, ali taj isti Osijek treba vrhunsku partiju svog vratara da uzme bodove protiv Istre, dodajmo Slaven Belupo, koji se malo-pomalo prikrao u gornji dom, pa onda sve one ostale koji, također, svakoga mogu pobijediti.

I od svakoga izgubiti. Dodajmo sve ove rasprave i tenzije oko suđenja, sudačke pogreške (koje nisu dobre, ali doprinose interesu), transfere unutar lige, gdje Dinamo kupuje igrače Rijeke i Gorice za ozbiljne iznose, Osijek pokušava dogovoriti “ekspres-dolazak” igrača Istre, koja i bez tog igrača odigra sjajno u Gradskom vrtu. Pa k tome i vrhunski golovi, veliki promašaji poput Caktaševog s bijele točke, niti jedna utakmica u kojoj se može unaprijed pogoditi rezultat. Eto, Šibenik istrči u Maksimir i prvi put u povijesti uzme tri boda. Ne da je uzeo, nego zasluženo zaradio!


Takav HNL, koji iz dana u dan postaje prevladavajuća tema u nogometnoj javnosti, doveo je do toga da se jedva čeka svaka iduća utakmica i jedina je šteta što se igra pred praznim tribinama. Zapravo, šteta je što ne možemo vidjeti bi li tako uzbudljiva liga donijela i veću gledanost na samim stadionima (kakvi god oni bili), je li to razina zanimljivosti koja vraća gledatelje na stadione? Jer, puno je bilo razloga i alibija, kojima su ljudi prijašnjih godina objašnjavali svoje nedolaske na tribine - izvjesnost natjecanja, loš nogomet na lošim terenima, mutne radnje i crnilo oko nogometa...

Nije da nekih stvari nema i danas, da su nestale, ali sadržajnost utakmica, ta dramatičnost i dojam da svatko svakoga može dobiti i da se u ovom trenutku uistinu ne zna rasplet niti na jednog poziciji na ljestivici, svakako su najbolja pozivnica ljubiteljima HNL-a da se vrate na stadione, kad im jednom bude dopušteno. Jer, ovakvoj ligi nedostaju samo kulise na tribinama!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:53