StoryEditor
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
‘Imam 28 argumenta protiv!‘

HNS donio odluku protiv koje je i Stožer i pola Hrvatske, dopredsjednik protestno napustio sjednicu!

IO je takvu odluku donio još u ponedjeljak, iako to nije tražio Nacionalni stožer civilne zaštite.
Autor: Dražen AntolićObjavljeno: 23. srpanj 2020. 16:40

Izvršni odbor HNS-a ostao je kod odluke da se utakmice zadnjeg kola Prve HNL i finale Kupa Rijeka - Lokomotiva u Šibeniku, kao i završnica prvenstva za žene igraju bez navijača. IO je takvu odluku donio u ponedjeljak, iako to nije tražio Nacionalni stožer civilne zaštite.


HNS je primio prigovore Osijeka, Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije i Orijenta sa zahtjevom da poništi odluku o igranju utakmica bez gledatelja. No, ostao je kod svojeg stava, ništa od navijača, počevši od susreta ovog petka. Pa tko zna dokad. Prema onome što čujemo od ljudi iz Saveza do listopada. A potom tko zna...


U Osijeku su burno reagirali, dobili su mišljenje Županijskog stožera civilne zaštite da navijalči smiju biti na tribinama, prema pravilu od jedne trećine kapaciteta, no HNS nije donio preporuku nego odluku koja je obvezujuća. Jednako kao kad je neki klub kažnjen zabranom dolaska gledatelja na stadion.

image
Ante Vučemilović-Šimunović
ADMIR BULJUBASIC/CROPIX


S tim se nije složio Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a i prvi čovjek županijskog saveza Osječko-baranjske županije.


- Napustio sam sjednicu. Ja imam 28 argumenta zašto da se igra s gledateljima, a oni imaju jedan da se igra na praznim stadionima - kazao nam je Vučemilović-Šimunović i otišao iz Hiltona.


Dvadesetak minuta kasnije završila je sjednica, izašli su svi članovi IO-a predvođeni Davorom Šukerom. Na sastanku je bio i Damir Mišković… Potvrdili su da gledatelja neće biti.


Zašto je HNS zatvorio tribine? U Savezu kažu da je prijetnja koronavirusa sve jača, da se ne može isključiti opasnost da se infekcija proširi baš na nekoj nogometno utakmici i u tom bi slučaju mnogi prstom upirali u HNS i prozivali ga zašto je dopustio gledatelje, a u mnogim se državama Europske unije igralo ili igra bez publike. No, argumente ima i drugačiji stav....

Linker
23. srpanj 2020 16:43