StoryEditor
Kohorta, navijači Osijeka
 VLADO KOS/CROPIX
NAČELNIK DECIDIRAN

HNS odlukom ostavio i Stožer u čudu: ‘Što se nas tiče, Osijek i Lokomotiva mogu igrati pred navijačima!‘

‘Ne razumijemo zašto se to dogodilo i zašto je HNS donio takvu odluku...‘
Autor: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 21. srpanj 2020. 14:29

Nakon što je IO HNS-a donio odluku o zabrani nazočnosti gledatelja na stadionima u završnici Prve HNL, čime je najviše pogođen NK Osijek koji u subotu na svom stadionu Gradski vrt igra odlučujuću utakmicu za drugo mjesto na kraju sezone i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, nazvali smo načelnika Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Gorana Ivanovića te ga zamolili da komentar, odnosno mišljenje Stožera o utakmici i odluci HNS-a.

- Dobili smo dopise i NK Osijek i ŽNS Osječko-baranjske županije u kojem nas obavještavaju o odluci IO HNS-a i traže od nas preporuke što im je činiti kako bi se utakmica ipak odigrala u nazočnosti gledatelja i navijača.

Iskreno, moram reći da ne razumijem zašto se to uopće dogodilo i zašto je HNS donio takvu odluku. Naime, Nacionalni stožer nije donio nikakvu novu odluku, a pogotovo zabranu odigravanja utakmice bez nazočnosti gledatelja i što se nas tiče, utakmica Osijek - Lokomotiva može se odigrati s gledateljima na tribinama.

Mi ćemo u suradnji s našim ZZJZ-om na već dosad iskomunicirane preporuke o mjerama koje se trebaju poštivati još malo nešto nadopuniti, pri čemu se NK Osijek treba obvezati da će te mjere biti ispoštovane i to je to. Konačno, stadioni dosad nisu okarakterizirani kao žarišta koronavirusa i ponavljam, što se nas tiče, ta se utakmica može igrati u nazočnosti gledatelja –- rekao je Ivanović, čije riječi također potvrđuju da je HNS opet zabrljao.

Linker
21. srpanj 2020 14:30